in

FORMULA 1 objavila provizoričen KOLEDAR sezone 2022

Na uraden koledar dirk Formule 1 sezone 2022 bo treba še počakati, kajti zdi se, da se zaradi še vedno trajajoče krize v svetu zaradi koronavirusa potrebuje več časa za pripravo dokončnega koledarja. V Monzi naj bi se dogovorili, da bo Imola spet zasedla mesto na seznamu rezerv.

Foto: HB Press

Po navedbah italijanskih kolegov iz Motorsport.com, je Liberty Media za sezono 2022 sestavila seznam prizorišč z 23 datumi. Na tem seznamu so vse dirke, ki imajo pogodbo za naslednje leto, o čemer je bilo govora v Monzi. Dirke v Imoli pa na tem seznamu ni.

To bi pomenilo, da bi leta 2022 v Italijo potovali le enkrat in sicer na dirko VN Italije v Monzi, ki bo 11. septembra. Vendar pa pri kolegih iz Motorsport.com napovedujejo, da bi se lahko Imola vendarle vrnila na koledar. Ker je pandemija koronavirusa povsod na svetu povzročila določene gospodarske težave, se zdi, da so številne dirke v naslednjem letu pod vprašajem. Tukaj se najbolj omenja francoska dirka. In Imola je prva na seznamu za zamenjavo VN Francije.

Bahrajn bo tudi leta 2022 organiziral uvodno dirko sezone, Avstralija, ki je bila tradicionalen začetek sezone, bo na sporedu kot tretja.

Na provizoričnem koledarju še lahko opazimo, da se je dirka v Savdski Arabiji premaknila na začetek sezone in sicer kot druga za uvodno v Bahrajnu. Avstralija se vrača v paketu s Kitajsko, obe dirki bosta na sporedu aprila. Karavana Formule 1 bo na ameriško celino potovala v treh različnih časih. Nova dirka VN Miamija bo 8. maja, Kanada se vrača junija, ZDA, Mehika in Brazilija pa proti koncu leta.

Provizoričen koledar dirk Formule 1 sezone 2022

20. marec – BAHRAJN

27. marec – SAVDSKA ARABIJA

10. april – AVSTRALIJA

17. april – KITAJSKA

8. maj – MIAMI

21. maj – ŠPANIJA

28. maj – MONAKO

12. junij – KANADA

19. junij – AZERBAJDŽAN

3. julij – VELIKA BRITANIJA

17. julij – FRANCIJA

24. julij – AVSTRIJA

31. julij – MADŽARSKA

28. avgust – BELGIJA

4. september – NIZOZEMSKA

11. september – ITALIJA

25. september – RUSIJA

9. oktober – SINGAPUR

16. oktober – JAPONSKA

30. oktober – MEHIKA

6. november – ZDA

27. november – BRAZILIJA

5. december – ABU DABI

Dobra novica za dirko v TURČIJI, ki v ANGLIJI ni več na RDEČEM SEZNAMU

Kritike: STAREJŠI dirkači so v napoto mladim TALENTOM