in

Je dirka VN ZDA v nevarnosti? Dirkači MotoGP zgroženi nad stanjem steze

Dirka Formule 1 za VN ZDA na stezi Circuit of the Americas v Austinu je predvidena za 24. oktober, vendar je nad njo vprašaj.

Foto: HB Press

Kajti še vedno obstaja možnost, da ne bo izpeljana, a tokrat ne zaradi stanja koronavirusa in ukrepov, temveč zaradi zelo slabega stanja asfaltne površine steze v Teksasu.

Na dirki MotoGP, ki poteka prav ta vikend na Circuit of the Americas, so se dirkači dvokolesnikov pritoževali nad stanjem asfaltne površine in to že vse od prihoda oziroma prvega treninga. Fabio Quartararo je to označil kot šalo, Aleix Espargaro pa meni, da bo dirkanje danes na stezi nevarno. Francesco Bagnaia, ki se s Quartararojem bori za naslov prvaka, si upa celo trditi, da so razmere slabše kot v Veliki Britaniji leta 2018.

Ravno v tem vikendu so na stezi v Austinu dejavni dirkači MotoGP, ki pa nimajo veliko lepega za povedati o stanju asfaltne površine dirkališča, zaradi česar se bodo danes pred dirko sestali z varnostnim komitejem.

Tistega leta je bila dirka v celoti odpovedana, ker ni bilo dovolj varno dirkati po asfaltu. Toda Bagnaia ne želi razmišljati o odpovedi. “Ne, mislim, da to ne bo mogoče. Tukaj smo in moramo dirkati,” je povedal za kolege iz Motorsport.com. Po mnenju Italijana na stezi v Austinu ni mogoče več dirkati na limitu, zato se bodo sestali z varnostnim komitejem in poskušali najti rešitev.

Kot rečeno, pa bo proti koncu meseca tukaj na Circuit of the Americas v Teksasu gostovala tudi Formula 1. Tačas še vedno ni jasno, ali bo stanje asfaltne površine imelo posledice za to dirko. Vendar smo bili že v preteklosti priča kritikam dirkačev na račun steze v Austinu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MATERA: Mesto na jugu Italije, ki sta ga obiskala JEZUS KRISTUS in JAMES BOND

Damon HILL meni, da ima VERSTAPPEN letos več sreče kot HAMILTON