in ,

Lando NORRIS: Novi dirkalnik sezone 2022 se ne vozi tako lepo

Trenutno novi dirkalnik McLarna za sezono 2022 obstaja le na papirju in v simulatorju. Lando Norris izdaja, da prvi vtis ni bil ravno najboljši.

Tačas še nihče ne ve, kako se bodo novi dirkalniki Formule 1 od leta 2022 naprej obnašali na stezi. Kajti v tem trenutku še ni gotovih dirkalnikov. Vendar pa ekipe svoje nove dirkalnike že testirajo v simulatorju.

In tukaj nam Lando Norris poda zanimive vpoglede. “Gre za dirkalnik, ki se vozi povsem drugače. V določenem pogledu ni tako lepo, kot v letošnji sezoni,” je mladi Britanec povedal kolegom iz Motorsport-Total.com. Ozadje tiči v tem, da naj bi novi dirkalniki med drugim izgubili veliko podtlaka. To jih upočasni in zato je z njimi tudi manj lepo voziti. “Upam, da je tako tudi pri vseh drugih ekipah. Ničesar ne prinaša, da razmišljaš o tem, vseeno ali je lepo ali grozno. Enostavno moraš opraviti najboljše delo in upam, da bomo v prihodnji sezoni na zimska testiranja prišli z dobrim dirkalnikom,” tako dirkač McLarna.

Lando Norris je izdal, da je bil njegov prvi občutek z novim dirkalnikom sezone 2022 v simulatorju vse prej kot dober, saj vožnja z njim ni tako lepa kot z letošnjim – Foto: HB Press

Mladi Britanec poleg tega potrdi, da novi McLaren do tega trenutka obstaja le kot osnutek in v simulatorju. “Dirkalnik, ki ga imamo v tovarni, sploh še ni dirkalnik. Gre za načrt in nekaj papirja. Menim, da bo trajalo še nekaj mesecev, preden ga bomo lahko videli – mogoče do naslednjega leta. Edini dirkalnik, ki smo ga videli, je tisti v Silverstoneu. Toda vsak dan pride nekaj zraven, kar je novo in drugačno,” tako Norris. Testiranja za sezono 2022 se pričnejo februarja prihodnje leto. Torej še dovolj časa, da se izboljša občutek v vožnji z novim dirkalnikom.            

Vdova dokončno RAZBLINILA MIT o Jochenu RINDTU

RED BULL: HONDA bo motorje za SEZONO 2022 še naprej izdelovala na JAPONSKEM