in

ALONSO obžaluje trčenje s SCHUMACHERJEM: “Moja krivda”

Fernando Alonso je dirko VN Turčije pričel z velikim upanjem in pričakovanjem, toda kmalu se je za Španca vse obrnilo na glavo.

Foto: HB Press

Dirkač ekipe AlpineF1 je trčil z Mickom Schumacherjem, dirkačem ekipe Haas, za kar se je v pogovoru s kolegi Motorsport.com tudi opravičil.

Zdelo se je, da je bil Španec na poti do odličnega rezultata na VN Turčije, a to se žal ni uresničilo. Potem ko je Pierre Gasly v prvem zavoju trčil vanj, je Alonso moral zapeljati s steze. Dirko je lahko nadaljeval, toda moral je začeti znova od zadaj, da bi se vrnil nazaj med dobitnike točk. Toda stvari so znova šle narobe, toda tokrat je bil kriv sam.

Fernando Alonso se je po dirki VN Turčije z gesto pravega športnika opravičil Micku Schumacherju.

Alonso je bil namreč preveč vnet, da čim prej prehiti dirkače pred seboj in pri tem je zadel Micka Schumacherja, ki se je zavrtel. To je vodilo do kazni pribitka petih sekund in Španec je na koncu ciljno črto prečkal kot 16. Izkušeni dirkač dobro ve, da je napačno ocenil situacijo. “Mislim da je bilo to narobe. Poskus prehitevanja je bil pozen, potem pa sva trčila. Potem se je Mick na žalost zavrtel in dobil sem kazen. Seveda prevzemam vso krivdo. Žal mi je zaradi tega trčenja.

Za dirkača ekipe AlipneF1 se je vse obrnilo na glavo že v prvem zavoju, ko je vanj trčil Pierre Gasly.

       

WILLIAMS: Razvoj dirkalnika SEZONE 2022 poteka po PLANU

Če bo neuradni KOLEDAR obveljal, bo SEZONA 2022 najdaljša v zgodovini MotoGP