in

ALONSO: Videti sina Michaela SCHUMACHERJA v Formuli 1 je nekaj posebnega

Po besedah Fernanda Alonsa, dirkača ekipe AlpineF1, je dejstvo, da je sin Michaela Schumacherja v Formuli 1, nekaj posebnega.

Znano je, da sta se Fernando Alonso in legenda Formule 1 Michael Schumacher pred desetletjem in pol borila za naslov svetovnega prvaka.

Na zadnji dirki VN Turčije se je 40-letni Španec kolo ob kolesu boril z Mickom Schumacherjem, sinom Michaela. Žal je Alonso trčil v kolo novinca v ekipi Haas, za kar je prejel kazen pribitka petih sekund. Po dirki smo lahko videli posnetek, kako sta se dirkača objela, ko se je Alonso mlademu Micku opravičil za ta incident. “Seveda sprejmem kazen. Žal mi je za to trčenje,” je dejal Španec. Na drugi strani je Mick staremu tekmeci svojega očeta takoj odpustil. “Te stvari se dogajajo. Vsi dirkamo do meja zavojev.

Fernando Alonso se je po dirki VN Turčije z ganljivo gesto opravičil Micku Schumacherju za njuno trčenje, dirkač ekipe Haas pa mu je takoj odpustil.

Jasno je, da med Alonsom in 22-letnim Schumacherjem obstaja posebno spoštovanje. “Resnično je nekaj posebnega, da ga imamo v Formuli 1. Tako zelo me spominja na svojega očeta. V govorici telesa, v izrazih obraza, skoraj v vsem. Tudi na monitorjih ima isto kratico kot njegov oče. To se mi zdi zelo ganljivo. Zelo mi je všeč, všeč mi je njegov stil, všeč mi je, da je v Formuli 1.” Trenutno pa novinec Formule 1 nastopa v nekonkurenčnem dirkalniku ekipe Haas. “Lahko mu le želim, da bo kmalu imel boljši dirkalnik,” je dejal Španec.

Dvakratni svetovni prvak je tudi pohvalno spregovoril o velikem spoštovanju med njim in Michaelom Schumacherjem, od katerega se je veliko naučil.

Kar se tiče Mickovega očeta, je Alonso dejal, da ima zelo lepe spomine na tekmovanje proti sedemkratnem svetovnem prvaku. “Predvsem sem se od njega naučil eno stvar in ta je nikoli se ne predaj. Michael je bil vedno prijazen do mene, zelo sva se spoštovala. Vedno mi je dajal občutek, da mi želi vse uspehe in da uživam v zmagah in osvojitvi naslova.”     

FORD Focus: Prenova je prinesla VELIK ZASLON in 7-STOPENJSKI dvosklopčni menjalnik

Pri FERRARIJU zadovoljni z NOVIM motorjem