in ,

FORD Focus: Prenova je prinesla VELIK ZASLON in 7-STOPENJSKI dvosklopčni menjalnik

Pri Fordu so poskrbeli za osvežitev Focusa, ki je bolj vidna v notranjosti kot pa od zunaj.

Glede zunanjosti večjih sprememb ni, pri Fordu pa zatrjujejo, da je vzrok tudi njihova hišna filozofija oblikovanja, zaradi katere je prenovljeni Focus dobil bolj zaobljen pokrov motorja, Fordov modri oval pa se je z njega preselil na sredo rešetke, ki zakriva hladilnik. Focus je odslej v vsakem primeru opremljen z LED-žarometi, na zadku pa LED-svetila svetijo z novim vzorcem.

Novost je tudi izrazitejša samosvojskost posameznih nivojev opreme, saj imata Connected in Titanium večjo masko hladilnika od osnovnega nivoja opreme, oprema ST-Line pa prinaša bolj športne vizualne dodatke. Svojo osebnost ima tudi križansko nastrojeni Active, na voljo pa je seveda tudi komplet opreme Vignale.

V notranjosti ne moremo mimo ogromnega, kar 13,2 palca širokega zaslona infozabavnega sistema Sync 4, ki je po zagotavljanju tovarne bistveno bolj intuitiven kot pri predhodniku in novih materialov na sedežih in armaturni plošči.

Glavna novost pod motornim pokrovom je novi sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik, ki je na voljo v kombinaciji s 48-voltnima blagima hibridoma EcoBoost motorne moči 125 oziroma 155 KM. Nekaj sprememb je doživel tudi Focus ST, ki ga še vedno poganja 2,3-litrski štirivaljnik, a ima po prenovi ST nova platišča, novost je tudi Mean Green zelena barva ter komplet športnih sedežev za voznika in sopotnika.

Galerija: prenovljeni Ford Focus

MERCEDESOVA hitrost v TURČIJI nova SKRB za Red Bull?

ALONSO: Videti sina Michaela SCHUMACHERJA v Formuli 1 je nekaj posebnega