in

HORNER: Če bi bilo po volji LIBERTY MEDIE, bi imeli 35 dirk

Prihodnje leto bomo imeli najdaljši koledar Formule 1 v zgodovini tega športa. Ekipe bodo opravile najmanj 23 dirk, kar pa ima seveda tudi svoje pomanjkljivosti.

Foto: HB Press

Za moštva in njihovo osebje bo to intenzivno kot kdaj koli prej. Že nekdanji prvi mož Formule 1 Bernie Ecclestone se je kritično odzval na pot, ki jo ubirajo novi lastniki s prenasičenostjo dirk.

Na vse obsežnejši koledar dirk se je odzval tudi Christian Horner, šef ekipe Red Bull, ki še posebej opozarja na potrebo vzpostavitve pravega ravnovesja med komercialnimi interesi športa in blaginjo vpletenih. “To je zelo naporen koledar. Tako kot v vsakem športu je žeja in povpraševanje po Formuli 1 takšna kot je in vedno poskuša izmeriti to ravnovesje,” je povedal za portal F1i.com in Britanec verjame, da se bo koledar, če se mu ne bo namenilo ustrezno pozornost, še naprej povečeval. “Prepričan sem, da bi lahko imeli 35 dirk, če bi pri Liberty Media to želeli.

Horner je prepričan, da bi Liberty Media, če bi ji to dovolili, imela celo 35 dirk na sezono – Foto: HB Press

Po besedah Hornerja je zato zelo pomembno najti dobro ravnovesje in da lahko v bistvu zdržiš z eno stalno posadko. “To je naporno in zahtevno. Še posebej v teh časih koronavirusa z nenehno se spreminjajočim koledarjem in trojčki dirk. Tudi glede logistike, z dirkami v Braziliji, Mehiki in na Bližnjem vzhodu. Težko je, zares težko.” Po mnenju šefa ekipe Red Bull se vse ekipe do zdaj s tem ukvarjajo fenomenalno. “Zagotovo nimamo ljudi, ki bi enostavno rekli ‘nočem biti na dirki’. To je uravnoteženo.”                   

BMW serije 2 Active Tourer: Nadaljevanje BMW-jeve ENOPROSTORSKE zgodbe

MERCEDESOVA hitrost v TURČIJI nova SKRB za Red Bull?