in

Pri FERRARIJU zadovoljni z NOVIM motorjem

Oba dirkača Ferrarija sta na minulih dveh dirkah doživela menjavo pogonske enote na svojem dirkalniku, kar se je izkazalo za pametno potezo moštva iz Maranella.

Carlos Sainz je imel v Turčiji vse prej kot enostavno nalogo, saj je zaradi menjave pogonske enote startal povsem iz ozadja, a mu je na koncu vseeno uspelo doseči zelo solidno osmo mesto, kar je razveselilo tudi šefa ekipe, Mattio Binotta.

Prav Binotto je vztrajal pri tem, da na minulih dveh dirkah zamenjajo pogonski enoti na obeh dirkalnikih. Charles Leclerc je zamenjavo opravil v Sočiju, že omenjeni Sainz pa v Istanbulu.

Sainzova dobra predstava daje upanje za naprej, razlaga Binotto: “Novi motor je dober. Trenutno imamo zaradi njega nekaj uporabne prednosti. Ne samo v kvalifikacijah, tudi na dirki, na kateri se veliko prehiteva. Oba dirkača lahko zdaj računata na moč novega motorja brez bojazni, da bosta morala doživeti še kakšno kazen.”

Na dirki v Istanbulu se je že pokazala moč novega motorja.

Vse skupaj je dobra novica za navijače Ferrarija, saj se Italijani z McLarnom še vedno borijo za tretje mesto. Trenutna razlika je 7,5 točke v korist britanske ekipe.

ALONSO: Videti sina Michaela SCHUMACHERJA v Formuli 1 je nekaj posebnega

TEHNIKA: Lahko spremembe sprednjega krilca odločijo prvenstvo v MERCEDESOVO KORIST?