in

Ali bo ANDRETTI v HINWIL pripeljal tudi svojega dirkača?

Teater okrog ekipe Alfa Romeo oziroma Sauber se nadaljuje. V moštvu po zadnjih govoricah o domnevni prodaji ni miru in iz dneva v dan smo priča novim detajlom.

Govorice o morebitnem nakupu ekipe iz Hinwila, ki v zadnjem času nastopa pod imenom Alfa Romeo, s strani klana Andretti s šefom Michaelom na čelu, so bile vroča tema tudi v okviru zadnjega dirkaškega konca tedna VN Turčije.

Očitno želijo Američani v Hinwil pripeljati celo svojega dirkača. Poleg že potrjenega Valtterija Bottasa, naj bi drugi sedež zasedel 21-letni Colton Herta iz Kalifornije. Mladi Američan je letošnje prvenstvo IndyCar serije končal na petem mestu, vendar se lahko pohvali s šestimi zmagami. Med drugim je dobil zadnji dirko v Laguna Seci in Long Beachu.

V primeru nakupa ekipe Alfa Romeo oziroma Sauber, naj bi Michael Andretti v Hinwill pripeljal tudi svojega dirkača iz serije IndyCar, ki sliši na ime Colton Herta, ki bi v sezoni 2022 postal moštveni kolega Valtterija Bottasa.

Michael Andretti je v sezoni 1993 za ekipo McLaren odpeljal 13 dirk in bil v tem času moštveni kolega Ayrtona Senne. Po tretjem mestu v Monzi, je moral svoj sedež predati Miki Hakkinenu. Bolj uspešen je bil v Formuli 1 njegov oče Mario Andretti, ki je leta 1978 osvojil naslov prvaka.

Domnevna prodaja ekipe bi bila zelo slaba vest za Antonia Giovinazzija, trenutnega dirkača ekipe, Guanyu Zhouja, ki naj bi v ekipo pripeljal zajetno vsoto sponzorskih sredstev, mladega Oscarja Piastrija in Thea Pourchaira, ki je član Sauberjeve akademije mladih dirkačev. Frederic Vasseur, šef ekipe Alfa Romeo, je že v Turčiji nervozno odgovarjal na vprašanja medijev: “Sem le šef ekipe in ne lastnik. Tako da me bodo verjetno obvestili, če se bo kaj zgodilo.”       

To je URADNI koledar Formule 1 SEZONE 2022

FABIANA ECCLESTONE bi lahko postala podpredsednica FIA-e