in

FABIANA ECCLESTONE bi lahko postala podpredsednica FIA-e

Ime Ecclestone bi se lahko vrnilo na vodilno mesto v strukturi upravljanja kraljevega razreda motošporta.

Foto: HB Press

Potem ko je Bernie Ecclestone po prevzemu Formule 1 s strani Američanov iz Liberty Media praktično izginil iz vsakodnevnega dogajanja, se bi lahko to v bodoče spremenilo.

Vsaj kar se tiče priimka. Po poročanju časnika La Gazzetta dello Sport, je Fabiana, soproga 90-letnega Bernieja Ecclestonea, nekdanjega prvega moža Formule 1, vložila kandidaturo na decembrskih volitvah za podpredsednika krovne organizacije FIA. Poročilo nakazuje, da bi lahko Ecclestoneova, odvetnica, ki je prej sodelovala s organizatorji VN Brazilije, bila na seznamu podpornikov enega izmed kandidatov za predsednika FIA-e.

Lahko se zgodi, da se bo v strukturo upravljanja Formule 1 vrnilo ime Ecclestone, toda tokrat ne gre za neumornega Bernieja, temveč za njegovo soprogo Fabiano, ki naj bi kandidirala za podpredsedniško mesto FIA-e na decembrskih volitvah – Foto: HB Press

In to naj bi bil Mohammed ben Sulayem. Ob izvolitvi, bi bila Fabiana Ecclestone prva podpredsednica FIA-e v zgodovini. “Moje izkušnje pri delu v športu in mobilnosti so plus, saj lahko na široko obravnavam vprašanja in iščem dolgoročne inovativne rešitve,” tako 44-letnica.     

Ali bo ANDRETTI v HINWIL pripeljal tudi svojega dirkača?

COULTHARD: Incidenti HAMILTONA kažejo, da je pod pritiskom