in

VERSTAPPEN lahko postane prvak F1 od LAUDE, ki ni dirkal proti SCHUMACHERJU

Če bo Max Verstappen, dirkač ekipe Red Bull, v letošnji sezoni osvojil naslov svetovnega prvaka Formule 1, bo postavil prav poseben rekord.

Foto: HB Press

Če mu bo uspelo na koncu prvenstva v boju za naslov premagati Lewisa Hamiltona, bi s tem postal prvi svetovni prvak po Nikiju Laudi, ki nikoli ni dirkal proti Michaelu Schumacherju.

Michael Schumacher predstavlja več kot generacijo Formule 1. Kot mladi dirkač je štartno vrsto delil z dirkaškimi legendami, kot sta Ayrton Senna in Alain Prost, tekmoval pa je tudi proti Fernandu Alonsu. Po sezoni 2006 je Nemec zapustil Formulo 1 in Ferrari, zaradi česar sta ga ob svojem debiju pogrešala Sebastian Vettel in Lewis Hamilton. Vendar se je Schumacher leta 2010 vrnil v Mercedes, zato sta se lahko proti dirkaški legendi pomerila tudi Vettel in Hamilton.

Niki Lauda je bil zadnji dirkač, ki je osvojil naslov prvaka, ne da bi tekmoval proti Michaelu Schumacherju.

Max Verstappen bi bil torej prvi svetovni prvak Formule 1 po pokojnem Nikiju Laudi, ki ni tekmoval z Michaelom Schumacherjem, katerega je kot fantič oboževal, družina Verstappen pa je tudi družinski prijatelj Schumacherjevih. Maxov oče Jos pa je tekmoval z Michaelom in ta zapuščina se nadaljuje. Letos si Max deli stezo z Mickom Schumacherjem, zaradi česar je njun boj velikih imen v prihodnosti še vedno mogoč.

   

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Trenutno brez KAZENSKIH točk le SCHUMACHER in RICCIARDO

Za ALONSA sta samo dva trenutna dirkača POSEBNA