in

Dirka Formule 1 v IMOLI vse do leta 2025?

Imola naj bi bila na koledarju Formule 1 zavarovana vse do leta 2025, VN Emilije Romanje prihodnje leto pa se izvede na račun Kitajske.

Formula 1 je nazadnje gostovala na Kitajskem leta 2019, toda v zadnjih dveh letih le bila prireditev v Šanghaju odpovedana zaradi pandemije koronavirusa. In to se je sedaj podaljšalo na tri sezone, saj Kitajska ne bo zapolnila na koledarju leta 2022 – natančneje 24. aprila.

Namesto Kitajske bo 24. aprila Formula 1 znova gostovala v Imoli, kjer bo že tretjo sezono zapored dirke VN Made in Italy and Emilia Romagna. In italijanski zunanji minister Luigi di Maio je potrdil, da se VN Emilije Romanje ne vrača le za leto 2022, temveč bo stalnica koledarja Formule 1 do leta 2025. “Dirka Made in Italy and Emilia Romagna je sedaj uradno na koledarju Formule 1 za prihodnjo sezono. Podpisan je bil tudi sporazum do leta 2025. Italija je edina država, ki ima dve dirki (drugo leto se pridružuje ZDA, op.p.) Formule 1: v Monzi in v Imoli. To sta prestižni dirki za vso Italijo, vztrajnik za turizem in za vse naše Made in Italy,” je Di Maio povedal za Corriere dello Sport.

Odgovornim Imole in pokrajine Emilije Romanje je posijalo sonce, kajti prihodnje leto bodo že tretjič zapored izvedli dirko Formule 1. Še več, dirko bodo organizirali vse do leta 2025.

Stefano Bonaccini, predsednik regije Emilije Romanje, je razumljivo vesel, da bo Imola tudi prihodnje leto 24. aprila gostila karavano Formule 1 v okviru dirke VN Made in Italy and Emilia Romagna. “Sanje so postale resničnost. 24. aprila 2022 bomo imeli čudovito dirko VN Made in Italy and Emilia Romagna, katera bo dirkališče Enzo in Dino Ferrari znova vrnila v scenarij, ki si ga zasluži, kot je to tudi zahtevalo toliko navijačev v Italiji in po svetu,” je dejal Italijan.  

Glasovanje mestnega sveta v ADELAIDU: Nekdanja steza Formule 1 (za zdaj) OSTAJA

TODT se veseli novih DIRKALNIKOV sezone 2022: “To bo razburljiva predstavitev”