in

Jolyon PALMER prepričan, da je MRECEDES favorit za naslov prvaka

Max Verstappen trenutno vodi v prvenstvu dirkačev s šestimi točkami prednosti, a po mnenju Jolyona Palmerja Nizozemec ni njegov favorit, dejansko pričakuje, da bo naslov prvaka romal v roke Lewisa Hamiltona.

Foto: HB Press

Nekdanji dirkač Formule 1 in ekipe Renault, Jolyon Palmer je za TalkSport pokomentiral letošnji dvoboj za naslov prvaka med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom in pri tem podal jasno stališče.

Ekipa Red Bull si za vso sezono zasluži veliko spoštovanje. Potem ko je Mercedes v zadnjih letih zlahka in prepričljivo osvajal naslove prvaka, se je letos Verstappen skozi celotno sezono zoperstavil Hamiltonu. Toda Jolyon Palmer pa je med dirko VN Turčije opazil očitno spremembo. Mercedesova hitrost je bila namreč precej višja od glavnega tekmeca Red Bull. “Prvič v tej sezoni začenjam razmišljati o tem, da je Lewis na splošno favorit,” je po dirki v Turčiji povedal Palmer.

Nekdanji dirkač Formule 1 in ekipe Renault Jolyon Palmer je prepričan, da bo tudi letošnji naslov prvaka romal v roke Mercedesa in Lewisa Hamiltona.

Skrbi me za Red Bull, ker se ne spomnim, kdaj so nazadnje zares pokazali veliko hitrost,” tako Palmer, ki je videl, kako zlahka je Valtteri Bottas v Turčiji prišel do zmage. “To je jasna izjava Mercedesa in čeprav Hamilton trenutno zaostaja v prvenstvu, je močnejši dirkač. Na dirkah na Bližnjem vzhodu bo lahko vršil pritisk in obrnil jeziček na tehtnici v svojo korist. Verstappen bo moral na prihodnjih dirkah res leteti.”  

Za ALONSA sta samo dva trenutna dirkača POSEBNA

Glasovanje mestnega sveta v ADELAIDU: Nekdanja steza Formule 1 (za zdaj) OSTAJA