in

TODT se veseli novih DIRKALNIKOV sezone 2022: “To bo razburljiva predstavitev”

V petek, 15. oktobra, je Formula 1 objavila uradni koledar sezone 2022, ki po pričakovanju vsebuje rekordnih 23 dirk, vključno s šestimi sprinterskimi dirkami, o katerih pa še vedno teče debata.

Jean Todt, predsednik krovne organizacije FIA (v svojem zadnjem mandatu, saj so decembra letos volitve), je poudaril, koliko dela in truda je bilo vloženega za izdelavo tega koledarja.

Ta impresiven koledar svetovnega prvenstva Formule 1 za leto 2022 je rezultat velikega dela in truda Formule 1, ki jo vodi Stefano Domenicali in njegova ekipe. Vse skupaj pa v močni sinergiji z našo zvezo FIA-o,” je za uradno spletno stran Formula1.com povedal Francoz.

Jean Todt, predsednik FIA-e, je poudaril, koliko je bilo vloženega dela in truda v koledar sezone 2022. Francoz pa se zelo veseli novih dirkalnikov, ki prihajajo prihodnje leto.

Todt nadaljuje: “V zadnjih dveh letih je Formula 1 pokazala izjemno odpornost. To jasno dokazuje stalna rast športa kljub pomembnim izzivom zaradi pandemije. Teh 23 dirk v letu 2022 bo razburljiva predstavitev povsem novih dirkalnikov in tega se zelo veselim,” še zaključi predsednik FIA-e.    

Dirka Formule 1 v IMOLI vse do leta 2025?

DOMENICALI: Kmalu dobre vesti glede prihodnosti FORMULE 1