in

Marc MARQUEZ po padcu BAGNAIE zmagal, QUARTARARO osvojil NASLOV!

V Misanu smo lahko spremljali nadvse razburljivo dirko za VN Emilije Romanje, ki jo je po padcu Pecca Bagnaie na koncu dobil Marc Marquez.

Padec italijanskega dirkača je vozniku tovarniške ekipe Yamaha, Francozu Fabiu Quartartararoju prinesel naslov svetovnega prvaka že dve dirki pred koncem sezone. Tokrat je Francoz osvojil četrto mesto, potem ko ga je prav v zadnjih zavojih z odra za zmagovalce izrinil Enea Bastianini, ki je dirko začel šele z 18. mesta. Valentino Rossi se je od svojih navijačev poslovil s solidnim desetim mestom.

“Še vedno ne dojemam vsega skupaj,” je po koncu dirke dejal Fabio Quartararo“To je nekaj izjemnega. Uresničil sem svoje sanje. Lepo je, da imam družino s seboj. Uživali bomo nocoj in vse do konca sezone,” je Quartararo po dirki povedal za sedmo silo. Po dirki mu je športno čestital tudi Francesco Bagnaia, ki je s padcem izgubil upanje na naslov prvaka.

Zelo zadovoljen z razpletom je bil tudi Marc Marquez, ki se vrača po težki poškodbi nadlahtnice: “To je moja najpomembnejša zmaga v sezoni. Zmagati na dirki s prevladujočimi desnimi zavoji je zame nekaj posebnega. S tem sem dobil prepotrebno samozavest za naslednje dirke, še posebej pa za zimo, saj se stvari premikajo v pravo smer. Pecco je bilo izjemno hiter in prav v krogu, ko sem že obupal, je Pecco padel. Pecco je bil danes najhitrejši dirkač, toda na koncu sem zmagal jaz.”

Honda je v Misanu zabeležila dvojno zmago, saj je na drugo stopničko stopil Pol Espargaro, tretje pa je osvojil že omenjeni Bastianini, ki je odpeljal fantastično dirko, saj je startal šele z 18. startnega položaja. Dobro dirko je odpeljal tudi Valentino Rossi, ki se je od svojih navijačev poslovil z desetim mestom.

Valentino Rossi se je takole še zadnjič v vlogi aktivnega dirkača poslovil od svojih domačih navijačev.

MotoGP, VN Emilije Romanje – rezultati:

MotoGP – seštevek po dirki za VN Emilije Romanje:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BOTTAS ni bil seznanjen z morebitnim prevzemom SAUBERJA s strani ANDRETTIJA

Max VERSTAPPEN s tvegano TAKTIKO dobil dirko v AUSTINU