in

Joan MIR: Osem DUCATIJEV v prihodnji sezoni se zdi kot NOČNA MORA

Joan Mir se zaveda stvari, ki so mu onemogočile, da bi ubranil naslov prvaka, za prihodnjo sezono pa ga skrbi predvsem Ducatijeva motorna (pre)moč.

Joan Mir v tej sezoni ni uspel ubraniti naslova svetovnega prvaka v kraljevem razredu MotoGP. Voznik Suzukija je že v zgodnji fazi zaostal in se je po veliki nagradi Amerik tudi matematično umaknil iz boja za naslov. Trenutna razlika med njim in novopečenim svetovnim prvakom Fabiom Quartararojem je velikih 95 točk.

Dejstvo, da Suzuki letos ni uspel doseči lastnih pričakovanj, je tudi posledica hitrosti samega razvoja. Večina drugih proizvajalcev je čez zimo napredovala, sami pa so ostali na mestu. V skladu s tem je Suzuki t. i. Ride Height Device predstavil veliko pozneje kot konkurenca, hkrati pa so z omenjeno novotarijo imeli kar nekaj težav, tako da so jo medtem že izboljšali.

Joanu Miru more povzroča osem Ducatijevih dirkalnikov na startu prihodnje sezone MotoGP.

Za leto 2022 Joan Mir obljublja: “Suzuki smo prosili, naj nekoliko izboljša sam okvir in nadaljuje z delom na omenjenem sistemu, ki zniža težišče motocikla. Želim si, da ne bi čutil razlike v vožnji, kadar je sistem v uporabi in kadar ni. To so stvari, ki jih lahko izboljšamo, v splošnem pa menim, da imamo zelo dobro osnovo.”

Suzukijev manko je predvsem v moči motorja in najvišji hitrosti na ravnini, kjer je Ducati trenutno najmočnejši med vsemi. To skrbi tudi Mira: “Že v osnovi je težko prehiteti drug enako hiter motocikel, Ducati pa je v tem oziru še toliko večji zalogaj. In v prihodnji sezoni jih bo na startu kar osem. Sliši se kot nočna mora.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mick SCHUMACHER: “Vidim, da postajamo vse bolj KONKURENČNI”

Toto WOLFF o Fernandu ALONSU: “Ti nisi sonce”