in ,

TEASER: RENAULT se bo s konceptom Air4 poklonil 60-letnici slavne KATRCE

Tudi pri nas nekoč zelo razširjen in priljubljen Renault 4 ali po domače Katrca letos slavi svoj šestdeseti rojstni dan, kar bodo pri francoski znamki tudi ustrezno proslavili.

Konec novembra bodo pri Renaultu namreč predstavili koncept Renault Air4, s katerim se bodo poklonili svojemu slavnemu modelu, ki so ga dolgo izdelovali tudi v Novem mestu. Za zdaj o samem konceptu kaj prida ni znanega, so pa v sporočilu za javnost pri Renaultu zapisali: »Prvotni Renault 4 je bil doba tako rekoč povsod. V mestih, na deželi, celo v puščavi… Ob šestdesetem jubileju smo pri Renaultu združili moči s podjetjem TheArsenale in pripravili R4 na prihodnost.«

Kot se vidi iz samega napovednika, bo moderni koncept posnemal obliko originala, kar seveda pomeni zaobljeno obliko, okrogla žarometa in dve navpični dnevni LED-svetili, ki posnemata ročki ob straneh, po katerih je bil znan original.

Za zdaj ni znano, kakšen pogonski agregat bo Renault uporabil za omenjeni koncept, domnevati pa gre, da bo zadevščina vozila na elektriko in bo najverjetneje tudi duhovni predhodnik modela Renault 4ever, ki naj bi kmalu dočakal tudi serijsko proizvodnjo.

Za HAMILTONA ekipni naslov pomembnejši: “NE MISLIM NA SEBE”

VN SAO PAULA, FP2: Drugi trening pred sprint dirko dobil ALONSO