in ,

LANCIA bo z letom 2024 svoje avtomobile znova prodajala izven MEJA ITALIJE

Lancia naj bi v ta namen predstavila tri nove modele, vključno z novim Ypsilonom, križancem in kompaktno kombilimuzino, s katero se najverjetneje vrača legendarna Delta.

Odkar sta se koncerna PSA in FCA združila v Stellantis, se vedno znova pojavljajo govorice in poročila o prihodnosti znamke Lancia. Nekoč legendarna znamka trenutno prodaja le en model na enem samem trgu. To je zimzeleni Ypsilon, ki pri naših zahodnih sosedih v skoraj nespremenjeni podobi vztraja že zadnje desetletje.

Čez dve leti naj bi bilo vse drugače, obljubljajo odgovorni pri Stellantisu in napovedujejo tri nove modele, s katerimi bo znamka, ki je nekoč pomenila sinonim za zmage na rallyjih za svetovno prvenstvo, svoje avtomobile znova ponudila tudi tujim kupcem.

Zgodovina znamke Lancia

Kot je povedal prvi mož znamke Lancia, Luca Napolitano, bodo v prihodnjih letih pripravili tri nove modele, in sicer naslednika modela Ypsilon, ki bo na voljo tako z motorjem z notranjim zgorevanjem kot tudi na električni pogon, novega križanca ter kompaktno kombilimuzino.

Tretji model se zdi neposredna napoved naslednika legendarnega modela Delta, s katerim so konec osemdesetih in v začetku devetdesetih v WRC slavili šest naslovov svetovnega prvaka. Napolitano je razkril, da želijo Lancio znova pozicionirati v segment prestižnih avtomobilov, napoveduje pa klasično eleganco ter visok nivo udobja in kakovosti.

LEWIS HAMILTON po ZMAGI na dirki: “NAJTEŽJI vikend, ki sem ga imel v FORMULI ENA! “

VERSTAPPEN se je prepustil v svojo USODO na dirki: “Danes je bila to DIRKA, da izgubimo čim manj točk”.