in

Moštvo PETRONAS Yamaha bo v prihodnji sezoni RNF Racing

Odhod bogatega malezijskega sponzorja je boleč udarec za ekipo Razlana Razalija, ki želi pred začetkom nove sezone začeti na novo.

S sezono 2022 se za sedanjo ekipo Petronas Yamaha začenja novo poglavje, saj se z umikom glavnega sponzorja ne spreminja le ime, temveč tudi kadrovska zasedba ekipe, začenši z obema voznikoma, na novo pa so morali podpisati tudi pogodbo z Yamaho, ki zdaj velja le za sezono 2022.

Ob izkušenem Andrei Doviziosu bo dirkal mladi Darryn Binder, ki se bo ekipi pridružil naravnost iz prvenstva Moto3 in bo s tem najmlajši dirkač v prihodnji sezoni. Šef ekipe Razlan Razali ob tem poudarja: “Verjamemo, da bo kombinacija izkušenj in mladosti prinesla dobro ravnovesje sami ekipi.”

Razlan Razali kljub odhodu glavnega sponzorja verjame, da se v prihodnji sezoni moštvo lahko vmeša v boj za sam vrh.

Ekipa je z odhodom glavnega sponzorja spremenila tudi ime, ki ima za za prvega moža ekipe poseben pomen: “To je poklon mojim trem otrokom. Vsi v tem cirkusu nenehno potujemo po svetu in smo veliko odsotni od doma. Domov lahko letim le vsake štiri ali pet tednov. Zato sem za ime ekipe izbral začetnice svojih treh otrok.”

Bo FERRARI 2022 spet sposoben zmagovati?

WOLFF v Braziliji opozoril RED BULL: “Danes se je končala diplomacija”