in ,

FERRARI BR20: Unikatni FASTBACK na osnovi modela GTC4Lusso

Ferrari BR20 je nastal na željo prav posebne Ferrarijeve stranke, ki si je zaželela fastback različico modela GTC4Lusso, ki je v osnovi bolj kombijevske (beri: shooting brake) zasnove. Omenjena stranka je oblikovalcem v Maranellu med drugim naročila, da v dizajn vključijo eno ali dve stilski posebnosti Ferrarijevih ikon iz preteklosti. Pri tem je bila posebna pozornost namenjena kupejem iz 1950-ih in 1960-ih let prejšnjega stoletja.

Ferrari BR20 s svojo elegantno fastback silhueto posnema modele, kot sta 410 SA in 500 Superfast, ki so jih poganjali dvanajstvaljniki V-oblike. Skupno je za 76 milimetrov daljši od modela GTC4Lusso, kar je vidno predvsem na zadku, kjer so avto morali podaljšati, da so dobili želeno obliko. nekaj sprememb je tudi spredaj, omenimo samo drugačne žaromete, ki so nameščeni nekoliko nižje ter masko hladilnika, nova pa so tudi 20-palčna platišča.

Gospodje iz Ferrarijevega oddelka za posebne želje so ustrezno spremenili tudi notranjost, z novimi sedeži in obilico karbona. Drugo sedežno vrsto so odstranili, tako da je prostora za prtljago kljub predrugačeni obliki zadka zdaj bistveno več.

Kar zadeva tehnične specifikacije, pri Ferrariju v takšnih primerih zelo neradi posredujejo natančne informacije. Znano je le, da BR20 temelji na modelu GTC4Lusso, kar pomeni atmosferski V12 v nosu in pogon na vsa štiri kolesa.

Galerija: Ferrari BR20

WOLFF v Braziliji opozoril RED BULL: “Danes se je končala diplomacija”

AUDI želi kupiti ekipo MCLAREN za vstop v Formulo 1 leta 2026!