in ,

MAZDA CX-50 za AMERIŠKE pustolovce

Pri Mazdi so javnosti predstavili novinca z oznako CX-50, ki je v osnovi bolj brezpotne narave kot sestrski model CX-5.

Mazda CX-50 že s svojim videzom daje vedeti, da so neutrjene ceste tisti teren, ki prav tako prija, kljub temu pa pri japonski znamki zagotavljajo, da se najbolje znajde na asfaltu. Novinko bodo sicer izdelovali v Mazdini in Toyotini skupni tovarni v Huntsvillu v ameriški zvezni državi Alabama.

Prav ameriškemu trgu bo v osnovi namenjen ta novi model, saj za zdaj ni načrtovano, da bi ga prodajali tudi na evropskih trgih. Temu primerno so pod pokrov motorja postavili 2,5-litrski bencinski prisilno polnjen Skyactiv-G pogonski stroj, ki zmore 186 kW (254 KM) največje moči in 434 Nm maksimalnega navora.

Kot se za robusten SUV spodobi, Mazda CX-50 serijsko premore štirikolesni pogon i-Activ in sistem Intelligent Drive Select, ki se prilagaja načinu vožnje in v primeru vleke priklopnika prilagodi prestavna razmerja z upoštevanjem dodatne teže priklopnika. S takšnim uglaševanjem naj bi med drugim uspeli preprečiti tudi nihanje priklopnika med vožnjo.

Nova Mazda CX-50 naj bi bila ameriškim kupcem na voljo v začetku prihodnjega leta, evropskim kupcem pa naj bi bila namenjena modela CX-60 in CX-80, ki ju bodo pri Mazdi prav tako začeli prodajati prihodnje leto.

Galerija: Mazda CX-50

Skupina McLAREN zanika prodajo AUDIJU: “Netočna poročila”

GIOVINAZZI leta 2022 v Formuli E: “Formula 1 je neusmiljena, ko DENAR narekuje PRAVILA!”