in ,

Danilo PETRUCCI bo s KTM-om nastopil na RALLYJU DAKAR

Danilo Petrucci po finalu sezone prvenstva MotoGP zamenjal svoj KTM RC16 za reli izvedbo KTM 450 in z udeležbo na Dakarju 2022 uresničil svoje otroške sanje.

Danilo Petrucci bo januarja nastopil na legendarnem Dakarju, so sporočili iz tabora ekipe KTM. Nastop na vzdržljivostnem rallyju je bil dolgoletna želja italijanskega dirkača, ki ga pred tem čaka še finale sezone v kraljevem razredu MotoGP, ko bo Petrucci odpeljal zadnjo dirko letos.

Takoj za tem se bo začel pripravljati na Dakar. “Zame se bodo s tem uresničile sanje. Že od malih nog, ko sem gledal posnetke relija Dakar iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, sem vedno želel sodelovati na tem dogodku,” je nad vsem skupaj navdušen Petrucci: “Zdaj se te moje sanje zahvaljujoč KTM-u dejansko uresničujejo.”

“Najprej bi se rad zahvalil KTM-u za to izjemno priložnost. Mislim, da bom edini dirkač, ki bo v mesecu dni razlike nastopil na dirki prvenstva MotoGP in na Dakarju,” razlaga dvakratni zmagovalec dirk v MotoGP.

Danilo Petrucci bo mesec dni po koncu sezone v MotoGP nastopil na vzdržljivostnem rallyju Dakar.

“Moj glavni cilj je končati dirko in pri tem uživati,” je dejal Petrucci. “Prvi kontakt z novim načinom dirkanja je bil trening z Jordijem Viladomsom. Velikokrat je tekmoval na dirki in tudi končal na stopničkah, tako da mi je res pomagal pri učenju te, zame povsem nove umetnosti.”

Za trening Petrucci nima ravno veliko časa, saj se Dakar prične že 1. januarja. Do cilja ga čaka kakšnih 8 tisoč kilometrov. “Mesec dni časa imam, da se maksimalno pripravim na ta izziv. Vem, da bo težko, a se že veselim,” je zaključil Danilo Petrucci.

ALONSO je želel PREHITETI Hamiltona: “Mislil sem, da bom v vodstvu.”

George RUSSELL pravi, da je MIAMI s stezo opravil dobro delo