in ,

Toto WOLFF o Lewisu HAMILTONU: Zbudili so LEVA

Mercedes je bil v okviru VN Sao Paula v središču dogajanja. Ne samo, da je Lewis Hamilton prejel kazen pribitka mest zaradi menjave motorja, bil je tudi diskvalificiran s kvalifikacij zaradi kršitve DRS-sa. To je pri Toto Wolffu povzročilo veliko jeze.

Foto: HB Press

Pole position in zmaga na VN Katarja v Losailu Lewis Hamilton je teden dni po zmagi v Braziliji dosegel novih 25 točk, s čimer je še zmanjšal zaostanek za Maxom Verstappnom v skupni razvrstitvi dirkačev Formule 1. Za šefa ekipe Mercedes, Tota Wolffa, je to še en znak, da je njegov varovanec trenutno v vrhunski formi.

Wolff je za Sky po katarski dirki povedal’: “Lewis je popolnoma osredotočen. Lev se je zbudil. Lev se je zbudil v soboto v Interlagosu. Res je izjemen. Brutalen in hladnokrven,” pravi Wolff in dodaja: “To je on, najboljši Lewis, to vem iz preteklosti. Popolnoma je v zoni.”

Lewis Hamilton je zmagal na zadnjih dveh dirkah v Braziliji in Katarju. Za Maxom Verstappnom v skupnem seštevku zaostaja le še osem točk. – Foto: HB Press.

Hamiltonova zmaga zaradi suverene vožnje v Katarju nikoli ni bila ogrožena. V kvalifikacijah je Verstappna premagal za 0,455 sekunde. Tudi na dirki je že od začetka nadzoroval dogajanje. To je bila “precej lahka” dirka, priznava Hamilton, ki pravi, da se je počutil “precej osamljeno v vodstvu”. Voznik Mercedesa še dodaja: “Seveda uživam v dirkah, na katerih se moraš prebiti naprej. Toda danes smo potrebovali točke. In res sem hvaležen za te točke.”

Zanje se je moral potruditi le na samem začetku, ko je na startu premagal Pierra Gaslyja in Fernanda Alonsa. Potem ga ni moglo ustaviti nič več. Kot je dejal sam: “Od prvega ovinka dalje je bilo važno samo, da naredim zadostno razliko.”

Marc MARQUEZ ima še vedno težave z VIDOM: Nove PREISKAVE v sredini decembra

VERSTAPPEN in RED BULL sta vedela, da bo težko premagati HAMILTONA