in ,

HORNER odgovarja HILLU: “Če mislim, da si rit, ti bom povedal”

V odgovoru Damonu Hillu, ki ga je v Katarju kritiziral, je Christian Horner dejal, da je samo neposreden in bo ljudem natančno povedal, kaj misli.

Foto: HB Press

Šef ekipe Red Bull je bil letos pogosto v udarnih vesteh zaradi svojih neposrednih komentarjev, zlasti do svojega kolega pri Mercedesu Tota Wolffa in njegove ekipe.

Prav tako je imel v Katarju težave s komisarji FIA-e, ko je po mnenju varuhov pravil žalil maršala ob stezi, ki je mahal z rumeno zastavo, zaradi katere je Max Verstappen prejel kazen pribitka petih mest na nedeljski dirki. Toda pri Red Bullu ni bil edini s pripombami, saj je Helmut Marko dejal, da je vodstvo dirke izreklo kazni, da bi prikrili lastne težave. Vendar Horner zanika, da so čustva načela njega in njegovo ekipo. “Mislim, da zelo dobro obvladamo svoja čustva. Nisem kazal ali preklinjal pred kamero in vse podobne stvari,” je Horner odgovoril Hillu za Sky Sports F1 in se pri tem navezal na Wolffa.

Damon Hill je bil v Katarju kritičen do Christiana Hornerja in njegovega neposrednega obnašanja, šef ekipe Red Bull pa mu je vrnil na svojstven način.

Hill se s tem ni ravno strinjal, saj je šefu Red Bulla povedal, da je bil letos precej udaren in neposreden. Horner mu je odgovoril, da samo pove tako kot je. “Sem neposreden in ti povem, kaj mislim. Če mislim, da si rit, ti bom rekel, da si rit,” se je glasil njegov odgovor Hillu. “Poglejte, govoril sem s FIA-o in se opravičil. Nisem imel namena nikogar užaliti in moja frustracija ni bila usmerjena na posameznega maršala, temveč zaradi same situacije.” Na splošno mu ni žal, kako se je obnašal v letošnjem prvenstvu in pravi, da bi še enkrat storil enako.

Ne, sploh mi ni žal. Verjamem v svojo ekipo. Sem neposreden in vedno sem se tako obnašal,” je povedal novinarjem. “Nisem pretirano čustvena oseba, ne tarnam pred kamerami. Mislim, da s tem, kako sem se obnašal, nimam nobenih težav in bi še naprej ravnal popolnoma enako.” Morda se mu ne zdi, da je naredil kaj narobe, toda Toto Wolff pravi, da je bil s svojimi kritikami na račun maršalov v Katarju “navihan“.                       

BOTTAS razkril, zakaj je bil počasnejši: “Imel sem drugačen dirkalnik kot HAMILTON”

VRHUNSKI aerodinamik Mercedesa ERIC BLANDIN odhaja v ASTON MARTIN!