in

Se je Max VERSTAPPEN že VDAL? GOVORICA telesa in njegove IZJAVE že pravijo tako…

Lewis Hamilton je konec tedna dvakrat “presenetil” vse, tudi Red Bull. Se bodo že na dirki v Katarju odločili za nov motor?

Max Verstappen ima osem točk prednosti pred Lewisom Hamiltonom pred predzadnjo dirko sezone v Savdski Arabiji, ki bo čez slaba dva tedna. Trend ne govori več v prid Nizozemcu, potem ko je Hamilton zmagal na zadnjih dveh dirkah zapored. Ne glede na vse Nizozemec ne miski vreči puške v koruzo kar tako: “Steza v Katarju je bistveno bolj pisana na kožo Mercedesu,” pravi vodilni v skupnem seštevku.

“Če bi vedeli, da bo tako, bi vsekakor nekaj spremenili. A to preprosto ni bila naša steza,” pravi Verstappen. Mercedes, poudarja 24-letnik, je končno pokazal svoj pravi obraz: “Na zadnjih dirkah, tudi tistih, ki sem jih zmagal, sem imel občutek, da so res zelo močni.”

Max Verstappen z zadržanim optimizmom zre proti zadnjima dvema dirkama sezone. – Foto: HB Press

V Austinu, na primer, je bil Red Bull na začetku vikenda videti zelo slab, nato pa se je vrnil v bistveno boljši formi, a je šlo na dirki vse skupaj še vedno zelo na tesno. V Mehiki, stezi, ki je na papirju pisana na kožo Red Bullu, je Mercedes zasedel prvo vrsto v kvalifikacijah. Toda takrat je Verstappen vseeno lahko zmagal na dirki.

“Bilo je nekaj dirk, na katerih smo osvojili točke, za katere sem mislil, da jih ne bomo. Samo vztrajati moramo,” je dejal Verstappen. Vendar pa karte za Red Bull pred zaključkom sezone niso najboljše. Mercedes računa na veliko točk predvsem v Savdski Arabiji, Hamilton pa tam za nameček dobi še nov motor, ki ga je že uporabljal v Braziliji.

Pojavil se je novi posnetek: Je MERCEDESOVO zadnje krilce res LEGALNO?

Zakaj RED BULL v Katarju ni PEREZU zamenjal motorja?