in

VRHUNSKI aerodinamik Mercedesa ERIC BLANDIN odhaja v ASTON MARTIN!

Eric Blandin, šef oddelka aerodinamike pri Mercedesu, naj bi se po poročanju medijev preselil v ekipo Aston Martin, kar naj bi vodilo do spora med Toto Wolffom in Lawrencom Strollom.

Mercedesov vrhunski strokovnjak naj bi zapustil aktualne svetovne prvake, kjer je služboval več kot deset let. To naj bi kolegi iz GPblog.com izvedeli iz zanesljivega vira v paddocku Formule 1.

Ali sta se zaradi Blandina sprla Wolff in Stroll?

Blandin naj bi že poleti napovedal svoj odhod od sedanjega delodajalca. In to naj bi privedlo do spora med Toto Wolffom, šefom in solastnikom ekipe Mercedes, in Lawrencom Strollom, lastnikom ekipe Aston Martin. Oba možakarja sta že leta dobra prijatelja, vendar naj bi Wolff zavračal, da Stroll starejši posluje z Blandinom. Za Mercedes bi bil odhod Blandina velika izguba. Blandin naj bi začel z delom pri Aston Martinu konec leta 2022, Mercedes pa zapušča s takojšnjim učinkom.

Eric Blandin je naslednja velika okrepitev Aston Martina, toda zaradi njegovega odhoda iz Mercedesa, naj bi prišlo do spora med prijateljema Toto Wolffom in Lawrencom Strollom.

Blandin je že dolgo aktiven v Formuli 1 kot strokovnjak za aerodinamiko. Svojo kariero je začel leta 2002 v ekipi Jaguar in nato od leta 2005 preživel skoraj pet let v ekipi Red Bull. Januarja leta 2010 je začel delati v ekipi Ferrari, nato pa ga je Mercedes samo po letu in pol zvabil v svoje vrste. Blandin pri ekipi srebrnih puščic dela že deset let, toda po koncu letošnje sezone bo Britanec zapustil Brackley. Pri Aston Martinu bo eden izmed vodilnih mož, ki bo moral poskrbeti, da se v aerodinamičnem smislu najde povezava z Mercedesom in Red Bullom.

Aston Martin uradno potrdil prihod Blandina

Pri Aston Martinu so po prvotnem zadržku pozneje vendarle potrdili, da Blandin prihodnje leto prihaja k njim in da bo njegov prihod iz Mercedesa prijazen. – Foto: HB Press

Kolegi iz GPblog.com so tako Mercedesu kot Aston Martinu ponudili priložnost, da se odzoveta na prihajajočo potezo Blandina, vendar se nobena ekipa sprva ni odzvala. Toda pozneje so pri Aston Martinu vendarle uradno potrdili, da Blandi zares prihaja k njim. Tiskovni predstavnik ekipe Aston Martin je v ta namen povedal: “Lahko potrdimo, da bo Eric Blandin naslednje leto začel delati za ekipo Aston Martin Cognizant Formula One Team. Njegov točen datum začetka še ni potrjen. Prehod iz ekipe Mercedes AMG F1 k nam bo prijazen.”  

Blandin ni edina velika pridobitev Aston Martina. V začetku letošnje sezone je bilo objavljeno, da se bosta moštvu pridružila dva strokovnjaka iz Red Bulla. To sta Andrew Martin in Dan Fallows, strokovnjaka za aerodinamiko. Očitno želi ekipa z novo tovarno v Silverstoneu narediti veliki korak naprej v aerodinamiki.                     

HORNER odgovarja HILLU: “Če mislim, da si rit, ti bom povedal”

Uradno: KUBICA tudi leta 2022 rezervni dirkač ALFE ROMEO