in

Učinek ZHOUJA: Na KITAJSKEM zanimanje za drugo dirko

Prihod Guanyu Zhouja nima le pozitivnega vpliva na blagajno ekipe Alfa Romeo, temveč tudi na rastoči trg Formule 1 na Kitajskem.

Stefano Domenicali, šef Formule 1 je dejal, da poleg prireditve v Šanghaju že obstaja veliko zanimanje za drugo dirko na Kitajskih tleh. Zaradi pandemije koronavirusa že dve leti Formula 1 ni gostovala na Kitajskem in dirke v Šanghaju tudi v sezoni 2022 ni na koledarju.

Po besedah Domenicalija je to velika izguba. Zlasti sedaj, ko bo na štartni vrsti sezone 2022 tudi kitajski dirkač. Učinek Zhouja je opazen, ker obstaja sedaj veliko zanimanje za drugo dirko na Kitajskem in po besedah šefa Formule 1 obstaja realna možnost, da se to tudi zgodi. Italijan je za portal The Race povedal: “Lahko rečem, da že imamo zanimanje iz drugega mesta na Kitajskem za izvedbo dirke Formule 1. Naslednje leto nas ne bo v tej državi. A to ni zaradi nas, temveč zaradi pandemije. Letos smo pogodbo podaljšali še za tri sezone, s čimer smo izkazali svojo zavezanost.

Guanyu Zhou, ki bo v prihodnji sezoni prvi stalni dirkač Formule 1 iz Kitajske, je sprožil veliko zanimanje v svoji domovini za drugo dirko.

Po besedah Domenicalija je neposreden vzrok tega zanimanja novi kitajski dirkač ekipe Alfa Romeo. “Prepričan sem, da bo Zhou imel učinek na svet Formule 1. Je prvi kitajski stalni dirkač v Formuli 1 in to bo zagotovo pritegnilo dodatno pozornost. To je področje, kjer moramo biti. Tudi zato, ker se tam dogajajo veliki dogodki. Vsi proizvajalci opreme so zainteresirani, da so tam.” Po mnenju Domenicalija je Kitajska pomemben rastoči trg za ta šport. Italijan se ukvarja z mednarodnim značajem Formule 1.

Stefano Domenicali, šef Formule 1 je potrdil zanimanje za drugo dirko na kitajskih tleh in potrdi, da ima za to velike zasluge tudi novi dirkač ekipe Alfa Romeo, Guanyu Zhou – Foto: HB Press

Medtem ko se zdi, da na Kitajskem želi izkoristiti rast priljubljenosti in uspešno avtomobilsko industrijo, pa želi šef Formule 1 na Bližnjem vzhodu znova prinesti pozitivne spremembe, kar naj bi bil odgovor kritikom, ki poudarjajo, da gre tukaj za tako imenovani “Sportwashing” in da se Formula 1 odpravlja v te države zgolj zaradi denarja.               

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PIASTRI o stezi JEDDAH: Je kot SILVERSTONE z betonskimi stenami na obeh straneh

Ali naj FIA uvede strožje KAZNI za menjave motorjev?