in

Bo Verstappnova NAPAKA v “KROGU LETA” odločila PRVENSTVO?

Max Verstappen si je z napako v zadnjem ovinku kvalifikacijskega poskusa, ki so ga mnogi že označili za “krog leta”, bistveno zmanjšal možnosti za zmago v Džedi.

Je to napaka, ki ga bo stala letošnjega prvenstva? To je vprašanje, na katerega še ne vemo odgovora, jasno pa je, da si je Nizozemec močno otežil svoje delo na ozki in zahtevni stezi ob obali Rdečega morja. Spomnimo, Verstappen je bil na poti do presenetljivega pole positiona, saj je bil precej hitrejši od svojega glavnega tekmeca, a je v zadnjem, 27. zavoju, storil napako in pri izhodu iz ovinka udaril ob zaščitno ogrado.

“Zapeljal sem v ovinek in imel sem občutek, da sem zaviral na istem mestu kot vedno,” je po koncu kvalifikacij razlagal Verstappen. “Toda kolesa so očitno zablokirala. Seveda sem še vedno poskušal zaključiti krog, a sem udaril v zid in nisem mogel nadaljevati.”

Verstappen je v prvem poskusu tretjega dela kvalifikacij sicer dosegel dober čas, a ga je Hamilton prehitel za 142 tisočink sekunde. V zadnjem poskusu je bil še bistveno hitrejši. “Zdelo se je kot krog leta,” pravi šef ekipe Red Bull, Christian Horner. Po besedah ​​ekipe je bil Verstappen ob vstopu v zadnji ovinek štiri desetinke sekunde pred svojim (do tedaj) najboljšim časom, kar je po besedah ​​Helmuta Marka “na tej stezi cela večnost”.

Verstappen želi še enkrat pregledati posnetke, da bi ugotovil, ali je v zadnjem ovinku zaviral prepozno in tako sprožil blokado koles. “Moj občutek pravi, da ne,” pravi in ​​dodaja: “Do takrat je bilo vse dobro. Bilo je res zabavno. Da mi ni uspelo priti do konca, je zame veliko razočaranje, sploh zdaj, ko se stvari odločajo.”

Poleg izgubljenega pole positiona bi se lahko za Nizozemca do dirke stvari še poslabšale. V najslabšem primeru bi se zaradi trka lahko poškodoval menjalnik na njegovem dirkalniku. Če bi morali pri Red Bullu zamenjati menjalnik, bi bil Verstappen kaznovan s petimi startnimi mesti in bi dirko začel šele z osmega startnega položaja.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Razlaga: Zakaj se ISKRI pri dirkalnikih FORMULE 1

Dirka za VN SAVDSKE ARABIJE: HAMILTON se je z zmago na KAOTIČNI dirki točkovno IZENAČIL z Verstappnom