in ,

HAMILTON: Želim videti, da bo RUSSELL uspešen

Lewis Hamilton še vedno nastopa na vrhunskem nivoju, toda tudi Britanec si mora priznati, da se bo njegov čas v Formuli 1 končal nekje v naslednjih nekaj letih.

V ekipi Mercedes pa že čaka njegov naslednik, ki sliši na ime George Russell. V prihodnjem letu bosta za ekipo dirkala Hamilton in Russell in se drug ob drugem borila za zmage in naslov svetovnega prvaka Formule 1.

Hamilton se je o Russellu pogovarjal že s številnimi mediji. Kolegom iz Autosport je v uvodu nakazal, da sta na različnih stopnjah svoje kariere. “Rad bi videl, da uspe. Pride točka, ko ne bom nadaljeval s tem športom. Je moj moštveni kolega in bo naslednji Britanec, ki ga želim videti, da osvoji naslov prvaka. Zato zares upam, da bom, ko greva v boj in želim zmagati na stezi, lahko pozitivno vplival na to, kako se bo obnašal v ekipi,” tako Hamilton, ki se vidi v vlogi mentorja. Nedvomno bo Russell naredil vse, kar je v njegovi moči, da se bo naslednje leto kosal s Hamiltonom.

George Russell bo v prihodnji sezoni nastopal za ekipo Mercedes in bo novi moštveni kolega Lewisa Hamiltona, ki želi, da bo njegov rojak naslednji Britanec z naslovom svetovnega prvaka.

Hamilton to situacijo primerja s tisto, ko je sam debitiral v Formuli 1 ob Fernandu Alonsu leta 2007 v ekipi McLaren. “Mislim, da ste lahko videli, da je George zelo spoštljiv. Je zelo nadarjen mladenič in mislim, da že prihaja do velikega spoštovanja. Tačas gre za lepo ravnotežje,” tako Hamilton, ki ni zaskrbljen zaradi mladega rojaka. “Želel bo biti hiter, želel bo zmagati in vse tiste stvari, ki jih počneš, ko si nekje nov. Spomnim se, ko sem tekmoval proti Alonsu. Želel sem ga premagati že na prvi dirki. Zato cenim in pričakujem, da bo tudi George imel to miselnost, sicer ni zmagovalec. Pričakujem, da bo imel takšno miselnost.”               

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Helmut MARKO: RED BULL zaradi incidenta ne bo vložil PRITOŽBE

Razlaga: Zakaj se ISKRI pri dirkalnikih FORMULE 1