in

Helmut MARKO: RED BULL zaradi incidenta ne bo vložil PRITOŽBE

Foto: HB Press

Red Bull se ni pritožil zoper oprostitev Lewisa Hamiltona po preiskavi zaradi domnevnega prekrška pod dvojno rumeno zastavo, kar je sicer popolno nasprotje od tistega, kar je pred tem Helmut Marko napovedal v pogovoru za Servus TV.

Njegova prvotna izjava se je namreč glasila takole: “Zoper to odločitev smo se pritožili. Max je v Katarju dobil pet štartnih mest in kar naenkrat rumena zastava ni več rumena zastava. Obstaja še ena interpretacija, a vse skupaj ne more tako naprej, da si to razlagajo na tako različne načine.”

Lewis Hamilton ne bo kaznovan zaradi “kršenja” dvojne rumene zastave. – Foto: HB Press

Kaj se je pravzaprav zgodilo? Hamilton se je moral pred kvalifikacijami v Savdski Arabiji oglasiti pri komisarjih, ker naj ne bi dovolj upočasnil med fazo dvojne rumene zastave. Vendar pa so le-ti nato ugotovili, da je bil zadevni svetlobni signal v 8. ovinku aktiviran “po nesreči” in “za manj kot sekundo”. Hamilton ni prejel nobenih informacij o rumeni fazi, prav tako ni bilo mahanja z zastavami ob sami stezi.

Marko seveda na vse skupaj gleda povsem drugače. “Bila je rumena zastava, zelo jasna rumena na zaslonu. Ekipa bi morala izdati vsaj opozorilo. Pritožili smo se, zdaj pa imamo nekaj drugih pomislekov. A bomo še naprej spremljali dogajanje,” je Avstrijec dejal po kvalifikacijah.

Na koncu iz vsega skupaj tako ni bilo nič, so pa pri Red Bullu še enkrat opozorili, da je za precej podobno situacijo v Katarju Max Verstappen prejel pet mest kazni.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Max VERSTAPPEN: Seveda je GROZNO

HAMILTON: Želim videti, da bo RUSSELL uspešen