in ,

Max VERSTAPPEN: Seveda je GROZNO

Za Maxa Verstappna so se včerajšnje kvalifikacije VN Savdske Arabije na stezi Jeddah Corniche Circuit končale v solzah.

Foto: HB Press

Nizozemec je bil v zadnjem poskusu na izjemnem krogu in bil bistveno hitrejši od Lewisa Hamiltona, toda v zadnjem sektorju je zadel ob zid.

Seveda je grozno,” je bil Verstappnov prvi odziv po kvalifikacijah. “Imeli smo dobre kvalifikacije, malo je bilo težko ogreti gume po tem uličnem krogu, a vedel sem, da imamo hitrost in to se je pokazalo tudi v mojem zadnjem krogu. Resnično ne razumem, kaj se je zgodilo, vendar ne ve, poskušal sem obdržati dirkalnik na stezi in končati krog, a sem z zadnjim delom zadel ob steno in sem se moral ustaviti.

Dirkač Red Bulla nadaljuje: “Tretje mesto danes je seveda za nas majhno razočaranje, saj vem, v kakšnem krogu sem se nahajal, a kljub temu to nam kaže, da je dirkalnik zelo hiter in poglejmo, kaj lahko naredimo jutri na dirki.” Na vprašanje, ali bi lahko poškodbo staknil njegov menjalnik, je povedal: “Ne vem. Takoj sem ustavil, videli bomo.” Pozneje so iz ekipe sporočili, da je njegov menjalnik videti v redu, tako dan naj ne bi bilo bojazni za morebitno kazen.      

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Valtteri BOTTAS: Perfekten rezultat za MERCEDES

Helmut MARKO: RED BULL zaradi incidenta ne bo vložil PRITOŽBE