in ,

BENTLEY Coupé By Mulliner: Bolj EKSKLUZIVNO ne gre

Bentleyev hišni karoserist Mulliner za prihodnje leto obljublja spektakularnega kupeja, ki ga bo poganjal 660-konjski W12, stal pa bo 2,3 milijona evrov.

Že nekaj časa se govori, da Bentley ob pomoči svojega oddelka za posebne želje Mulliner dela na drugem ultraluksuznem modelu, ki temelji na odprtem Bacalarju. Izdelali naj bi vsega 12 primerkov. Po novem poročilu revije Autocar pa bo prihajajoči dvovratni kupe nekoliko manj ekskluziven. Tokrat bi lahko proizvodnjo povečali na 25 modelov.

Novi avtomobil naj bi se od modela Bacalar razlikoval po trdni strehi. Poleg tega naj bi v obliko vključili oblikovne značilnosti študije EXP 100 GT iz leta 2019. Zasnova novega avtomobila naj bi bila nekakšno okno v prihodnost novih Bentleyevih modelov brez motorja z notranjim izgorevanjem.

Novi model naj bi se oblikovno zgledoval po študiji Bentley EXP 100 GT.

Če gre verjeti poročilu, bo sprednji del postal bolj agresiven, bolj oglat in z novim pristopom k zasnovi tradicionalne maske. Vse skupaj spremljajo tanki LED-žarometi.

Za zunanji videz bo odgovoren Andreas Mindt, mož, ki je med drugim odgovoren za model Hunaudières, ki so ga leta 1999 predstavili na avtomobilskem salonu v Ženevi. Takratna študija ni nikoli prišla v serijsko proizvodnjo, je pa dejansko igrala odločilno vlogo pri oblikovanju Bugattija Veyron.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fernando ALONSO: 18-PALČNE pnevmatike bi lahko pomenile PREDNOST zame

Po McLARNU je tudi HAAS opravil CRASH TEST dirkalnika 2022