in ,

Fernando ALONSO: 18-PALČNE pnevmatike bi lahko pomenile PREDNOST zame

Španski dirkač verjame, da je uvedba 18-palčnih pnevmatik v Formuli 1 lahko voda na njegov mlin.

Fernando Alonso - Foto: HB Press

Le dva dni po koncu prejšnje se je tako rekoč začela nova sezona, saj so dirkači na testiranjih v Abu Dabiju preizkušali nove 18-pačne pnevmatike, ki bodo po desetletjih uporabe zamenjale dosedanje 13-palčne.

“Takšne pnevmatike zelo dobro poznam iz prvenstva WEC,” pravi dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki je vozil za Toyoto na svetovnem prvenstvu v vzdržljivostnih dirkah pred dvema sezonama in z njimi osvojil naslov svetovnega prvaka ter dve zmagi v Le Mansu. Pri tem je Španec seveda dodobra spoznal specifičnosti nizkopresečnih gum.

“Nove pnevmatike se obnašajo enako kot v WEC in jih moraš voziti na enak način. Zelo drugače je. Drugi se s tem izzivom soočajo prvič, jaz pa imam s tem že nekaj izkušenj. To je dobro.” Glede na rezultate Alonso na testiranjih v Abu Dabiju sicer ni blestel, saj je dosegel šele 16. čas, a je povsem jasno, da na testiranjih najhitrejši čas kroga ne šteje prav veliko.

Fernando Alonso verjame, da je uvedba 18-palčnih pnevmatik v F1 zanj prednost, saj jih je že dodobra spoznal v prvenstvu WEC. – Foto: HB Press

Alonso bo v prihodnji sezoni vodilni vsaj v eni kategoriji. Španec bo po odhodu Kimija Raikkonena najbolj izkušen od vseh voznikov Formule 1. Pri štiridesetih letih tudi ni več najmlajši. Je to lahko težava?

“Mislim, da sem v odlični kondiciji in pripravljen na začetek sezone!” odgovarja Alonso in pokaže svoje mišice. “Naslednji teden bi lahko nadaljeval z Bahrajnom.” Kljub vsemu pa priznava, da starost pusti določen pečat, še posebej, ko gre za športni del priprav.

“Seveda pri štiridesetih letih ne treniram več kot pri triindvajsetih. Ja, dejstvo je, da moraš več trenirati, jesti drugače in narediti veliko, veliko drugih stvari, da ostaneš v enaki formi in imeti enako stopnjo moči. A jaz sem pripravljen za to. Zato sem se tudi vrnil,” zaključuje Alonso.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HAMILTON na Instagramu prenehal slediti VSEM

BENTLEY Coupé By Mulliner: Bolj EKSKLUZIVNO ne gre