in ,

HONDA bo tudi po letu 2022 pazila na razvoj motorjev RED BULLA

Po uspehu v letošnjem letu, ki je pomagal Maxu Verstappnu pri osvojitvi naslova prvaka, Honda zapušča Formulo 1. Japonci bodo v prihodnjem letu še vedno pomagali Red Bullu pri razvoju motorja, od leta 2023 pa bo ekipa prepuščena sami sebi. Po mnenju Ecclestonea ni razloga za zaskrbljenost.

Po letu 2022 bo ekipa Maxa Verstappna sama zagotavljala motorje pod imenom Red Bull Powertrains. Japonski proizvajalec bo prihodnje leto še podpiral ekipo pri razvoju, potem pa bo vso odgovornost prevzel sam Red Bull. Motor bo ostal del intelektualne lastnine Honde.

Max je trenutno najboljši dirkač na svetu,” je nekdanji šef Formule 1 Bernie Ecclestone povedal za švicarski časnik Blick. Britanec je v letošnji sezoni večkrat izrazil naklonjenost Nizozemcu in na koncu se je izkazalo, da je imel prav.

Bernie Ecclestone pravi, da pri motorjih Red Bulla od leta 2022 naprej ni treba skrbeti, saj bodo Japonci iz Honde bdeli nad razvojem pogonov, ki bodo nosili ime Red Bull Powertrains – Foto: HB Press

Ecclestone je bil vprašan, ali bo ostalo pri podpori Japoncev tudi takrat, ko bo moral Red Bull od leta 2022 sam zagotavljati motor. “To nas ne rabi skrbeti. Japonci bodo vedno spremljali razvoj, tudi potem, ko bodo uradno zapustili šport.” Za Red Bull bo to velika sprememba z novimi pravili letnika 2022 in bodo morali tudi sami poskrbeti za motor, toda ekipa je v tem pogledu zelo samozavestna.

Za leto 2026, ko nastopi novi pravilnik motorjev, pa bo morala ekipa povsem sama poskrbeti za te nove pogonske enote. Tačas je še edino neznano, ali bodo to storili sami ali pa v sodelovanju z drugim proizvajalcem, kjer se omenjata znamki koncerna VW in sicer Audi ali Porsche.           

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Po McLARNU je tudi HAAS opravil CRASH TEST dirkalnika 2022

VERSTAPPEN (pričakovano) ŠPORTNIK LETA na Nizozemskem