in ,

Po McLARNU je tudi HAAS opravil CRASH TEST dirkalnika 2022

Dobra dva tedna je že od tega, ko se je spustil zastor letošnje razburljive sezone 2021, tako da se ekipe že v celoti osredotočajo na prihodnje leto.

Zaradi novih pravil bo veliko sprememb, zato bo v zimskem premoru v moštvenih tovarnah veliko dela. Potem ko je t.i. crash test opravil dirkalnik sezone 2022 ekipe McLaren, so to prvo oviro sezone 2022 premagali tudi pri Haasu.

Vsi dirkalniki Formule 1 morajo pred začetkom sezone opraviti ta pomemben crash test, saj je ta obvezen s strani varuhov pravil FIA, ki želijo s tem zagotoviti, da so novi dirkalniki varni. In glede obvestil o opravljenih testih bomo v prihodnjih dneh slišali iz vseh ekip.

Po McLarnu je tudi ekipa Haas že opravila prvi korak v smeri sezone 2022, saj je njihov dirkalnik VF-22 opravil prvi crash test. V pravkar končani sezoni ameriška ekipa ni dodatno razvijala svojega dirkalnika, saj so se odločili, da se v celoti osredotočijo na novi dirkalnik prihodnjega leta.

Pri Mercedesu pa so že preizkusili novi motor dirkalnika W13 za sezono 2022.

Prva uradna testiranja bodo konec februarja v Barceloni, marca pa sledi še drugi teden testiranj v Bahrajnu. Ekipe bodo poskušale čim bolje razviti svoje dirkalnike, da bodo lahko vse nove dele testirale že v prvem tednu predsezonskih priprav.   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BENTLEY Coupé By Mulliner: Bolj EKSKLUZIVNO ne gre

HONDA bo tudi po letu 2022 pazila na razvoj motorjev RED BULLA