in

DAKAR 2022, 1. etapa: Dominantni AL-ATTIYAH in težave za AUDI

Prvo etapo letošnje izvedbe relija Dakar je zanesljivo dobil Nasser Al-Attiyah (Toyota), pred Sebastienom Loebom (BRX Hunter) in Martinom Prokopom (Ford Raptor Orlen).

Že prva etapa letošnjega Dakarja je postregla z vsem, kar dela ta vzdržljivostni reli za dirko vseh dirk. Precej favoritov je imelo težave z navigacijo, s težkimi razmerami pa se je spet najbolje spoprijel Nasser Al-Attiyah, ki je po prologu dobil tudi prvo etapo.

Veliko slabše se je Dakar začel za lanskega zmagovalca Stephana Peterhansela, ki nima več možnosti za skupno zmago, saj si je zaradi zlomljene osi nabral za več ur zaostanka. Etapa v okolici mesta Ha’il je bila sicer dolga 514 kilometrov, od tega so organizatorji na 333 kilometrov dolgem odseku merili čas.

Podobno kot pri motociklistih je tudi pri avtomobilistih veliko vlogo igrala navigacija, s katero so mnogi imeli kar precej težav. Najkrajši konec je sicer zaradi mehanske okvare potegnil Stephane Peterhansel, nič kaj bolje pa se ni godilo niti njegovim moštvenim kolegom, saj je Matthias Ekström za vodilnim Al-Attiyahom zaostal za uro in pol, Carlos Sainz pa še pol ure več.

Ob že omenjenem Katarcu se je s prvo etapo dobro spopadel tudi Sebastien Loeb, ki je za zmagovalcem dneva zaostal dobrih dvanajst minut, priložnost ob osipu favoritov pa je izkoristil Martin Prokop, ki se je uvrstil na tretje mesto.

Udeleženci relija so imeli v prvi etapi obilico težav z navigacijo.

Med motociklisti je bil spet najhitrejši Avstralec Daniel Sanders (GasGas), pred Pablom Quintanillo (Honda) in Matthiasom Walknerjem (KTM). Simon Marčič je težavno prvo etapo končal na 77. mestu, v razredu Original by Motul je na 14. mestu.

Med vozniki kamionov je situacija ostala podobna včerajšnji, saj so na prvih štirih mestih končale ruske posadke ekipe Kamaz-Master.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LECLERC bi po odhodu RAIKKONENA lahko razmislil o spremembi ŠTEVILKE

PEREZ ni prepričan v sedež pri RED BULLU leta 2023, saj ima možnost tudi GASLY