in

DAKAR 2022, 2. etapa: Sebastien LOEB bo glavni konkurent Al-Attiyahu za ZMAGO

Prvo etapo letošnje izvedbe relija Dakar je zanesljivo dobil Nasser Al-Attiyah (Toyota), pred Sebastienom Loebom (BRX Hunter) in Martinom Prokopom (Ford Raptor Orlen).

V začetni fazi relija Dakar 2022 v Savdski Arabiji vse bolj diši po dvoboju za končno zmago med Sebastienom Loebom (BRX) in Nasserjem Al-Attiyahom (Toyota). Loeb si je zagotovil zmago na drugi etapi, Al-Attiyah pa je ostal prvi v skupnem seštevku. Njegovo vodstvo pred Loebom se je skrčilo na manj kot deset minut.

Prvotno bi morala biti druga etapa prvi del maratonske etape, a so morali organizatorji zadevo spremeniti, saj ne boste verjeli, zaradi poplav(!). Dež je namreč poplavil bivak v Al-Artawiyahu. Zato je bilo udeležencem dovoljeno, da se odpravijo proti bivaku v Al-Qaisumahu.

Sebastien Loeb je dobil drugo etapo letošnjega relija Dakar.

Skupno je bilo treba v ponedeljek prevoziti skoraj 800 kilometrov. Časovni odsek je bil dolg 338,43 kilometra. Al-Attiyah je moral začeti kot prvi, zaradi česar je imel rahel hendikep, saj ni mogel slediti kolesnicam vozil pred seboj. Situacijo je zelo dobro izkoristil Loeb, ki je bil najhitrejši že na prvem merjenju časa, svojo prednost pred Katarcem pa je povečeval vse do cilja in mu na koncu odščipnil 3 minute in 28 sekund. Na tretjem mestu na drugi etapi je končal včerajšnji osmoljenec Carlos Sainz st., ki je zaostal 5 minut in 52 sekund in nakazal, da ima Audi RS Q e-tron vseeno potencial za vrh.

Med motociklisti je bil v drugi etapi najhitrejši Joan Barreda (Honda), pred Samom Sunderlandom (GasGas) in branilcem naslova Kevinom Benavidesom (KTM). Naš predstavnik Simon Marčič je drugo etapo končal na 60. mestu, v svojem razredu Original by Motul je bil zelo dober deveti.

Med kamioni nič novega, bi lahko rekli, saj so štiri posadke ekipe Kamaz-Master znova zasedle prva štiri mesta. Najhitrejša trojica tokrat je bila tista, ki ji poveljuje Andrej Karginov. V skupni razvrstitvi je v vodstvu lanski zmagovalec Dimitrij Sotnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Michael SCHUMACHER dopolnil 53 let: LEGENDARNI primer za današnje dirkače

PROST opozarja pred UPADANJEM zanimanja za F1 zaradi velikega ŠTEVILA DIRK