in

DAKAR 2022, 3. etapa: Prva ETAPNA zmaga za znamki AUDI in HERO

Na tretji etapi letošnjega Dakarja je svoj pravi potencial končno pokazal tudi Audijev hibridni dirkalnik. Carlos Sainz, ki praktično nima več možnosti za skupno zmago, je bil tokrat najhitrejši.

Po prvi etapi, ki ja bila za pozabo, in drugi, v kateri de je začelo nakazovati, da pri Audiju še niso rekli zadnje besede, je tokrat za dnevno zmago poskrbel Carlos Sainz, kar je tudi prva etapna zmaga dirkalnika, ki sledi pravilom skupine T1 Ultimate.

V skupnem seštevku je Nasser Al-Attiyah uspel povečati svojo prednost pred zasledovalci, tudi na račun smole Sebastiena Loeba, ki je zaradi počene pnevmatike in tehničnih težav zaostal za dobre pol ure, a je še vedno skupno na drugem mestu.

Ker je v zadnjih dneh v Savdski Arabiji močno deževalo, je bila tretja etapa skrajšana za sto kilometrov, tako da je bil odsek, na katerem so merili čas, dolg 244 kilometrov. Dež je nekoliko olajšal vožnjo po peščenih predelih, saj so bili le-ti bistveno trdnejši kot sicer.

Kot prvi je startal Sebastien Loeb, a je imel na poti obilico tehničnih težav, zaradi česar se je že na prvi kontrolni točki v vodstvo prebil Henk Lategan s Toyoto, ki je bil hitrejši od obeh legend v Audiju, saj je bil Sainz na drugem, Peterhansel pa na tretjem mestu. Na koncu je bil Španec najhitrejši na cilju, saj je Južnoafričana v Toyoti prehitel za vsega 38 sekund. Prepričljivo vodilni v skupnem seštevku, Nasser Al-Attiyah je tretjo etapo končal na osmem mestu.

Sebastien Loeb je imel v tretji etapi obilico tehničnih težav, zaradi katerih je zaostal za dobre pol ure.

Veliko presenečenje smo imeli možnost videti med motociklisti, saj je tretja etapa pripadla Portugalcu Joaquimu Rodriguesu, ki vozi motocikel znamke Hero. To je prva etapna zmaga za dirkača na motociklu te indijske znamke. V skupnem seštevku še vedno vodi Sam Sunderland, ki pa ima vsega štiri sekunde prednosti pred Adrienom van Beverenom (Yamaha). Na etapi je nastopil tudi nekdanji MotoGP-dirkač Danilo Petrucci, ki je včeraj moral odstopiti zaradi tehničnih težav in zato dobil 11 ur pribitka.

Simon Marčič je današnjo etapo skupno končal na 55. mestu, v svojem razredu Original by Motul pa je zasedel 8. mesto. Skupno je v omenjenem razredu, ker so vozniki tudi mehaniki svojih motociklov, na enajstem mestu.

V razredu kamionov je z današnjo zmago Dimitrij Sotnikov še povečal prednost pred zasledovalci, prvič v letošnji izvedbi Dakarja pa je med prvimi tremi končal Nizozemec Janus vam Kasperen z Ivecom Powerstar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MERCEDES pred sezono 2022 izgubil dva SPONZORJA in sicer EPSON in BOSE

Brad PITT in APPLE TV+: Film z Lewisom HAMILTONOM o Formuli 1