in

DAKAR 2022, 4. etapa: Yazeed AL-RAJHI zaradi KAZNI ob etapno zmago

Četrta in hkrati najdaljša etapa letošnjega relija Dakar bi lahko prinesla zmago domačemu ljubljencu, a mu je račune na koncu prekrižala časovna kazen.

Najdaljša etapa letošnjega vzdržljivostnega relija Dakar med avtomobilisti ni prinesla večjih premikov na samem vrhu. Dobil jo je vodilni na reliju, Katarec Nasser Al-Attiyah, ki je za 25 sekund povečal prednost pred prvim zasledovalcem Sebastienom Loebom (BRX). To je bila že štiriinštirideseta zmaga za enainpetdesetletnega voznika Toyote, ki se lahko pohvali tudi z bronasto medaljo v trapu iz Londona 2012.

V sredo je bilo treba na poti od Al-Qaisumaha do Rijada prevoziti 707 kilometrov. S 465 kilometri je bil letos na programu najdaljši merjeniodsek. Etapa je bila hitra, na poti je bilo tudi nekaj sipin. Na koncu etape je teren postal bolj skalnat.

Domačin Al-Rajhi je zaradi časovnega pribitka moral dnevno zmago prepustiti Nasserju Al-Attiyahu.

Spet je pomembno vlogo imel startni položaj, a so tisti, ki so startali kot prvi, vseeno imeli manj težav z navigacijo kot minule dni. Ne glede na maratonsko dolžino etape, smo na koncu doživeli pravi fotofiniš, saj so bile razlike izjemno majhne. Obliko smole je spet imel Stephane Peterhansel, ki je z zlomljenim amortizerjem obstal pri 89. kilometru, hkrati pa se je pri skoku poškodoval tudi hladilni sistem.

Veliko težav je imel tudi Nani Roma (BRX), ki se je prevrnil, nato pa imel še “gumidefekt”, tako da je prekinil z etapo in se odpeljal do bivaka. Na koncu je tretje mesto osvojil Carlos Sainz, po tem, ko je sicer vodilni Al-Rajhi dobil časovni pribitek zaradi prehitre vožnje v nevtralni coni.

Danilo Petrucci je etapo končal na tretjem mestu.

Med motociklisti so se dvojne zmage veselili pri Hondi, saj je bil najhitrejši Joan Barreda, sledil pa mu je Pablo Quintanilla. Svoj razkošni dirkaški talent je s tretjim mestom dokazal novinec na Dakarju, Danilo Petrucci. V skupnem seštevku vodi Sam Sunderland (GasGas) pred Walknerjem (KTM) in van Beverenom (Yamaha).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uradno: ASTON MARTIN potrdil odhod Otmarja SZAFNAUERJA!

Mercedes-Benz VISION EQXX: Nič več STRAHU pred kratkim DOSEGOM