in

AUDI in PORSCHE pripravljena na vstop v FORMULO 1 z ekipama McLaren in Red Bull

Morda dobra novica za blagovni znamki Audi in Porsche, kajti vstop koncerna Volkswagen naj bi bil tako rekoč odločen.

Foto: F1-Insider

Tako namreč poročajo britanski kolegi spletne strani Car Magazine. Obe avtomobilski znamki skupine Volkswagen morata počakati le še na potrditev nadzornega sveta koncerna VW.

S tem naj bi bila za Audi in Porsche pot odprta, da se leta 2026 pridružita kraljevemu razredu motošporta. Audi bi sodeloval z ekipo McLaren, na drugi strani pa bi se Porsche osredotočil na Red Bull. Obstajal bi scenarij, kjer bi se Audi/McLaren in Porsche/Red Bull združila, da bi v prihajajoči dobi tekmovala proti Ferrariju in Mercedesu.

Audi bi leta 2026 motorje dobavljal ekipi McLaren, kjer naj bi prevzeli tudi oddelek motošporta in proizvodnjo avtomobilov, kot vedo povedati britanski mediji. – Foto: HB Press

Audi bi v Wokingu prevzel tudi oddelek za motošport in avtomobilski del McLarna. Po poročanju kolegov iz Car Magazine se odvetniki obeh strani že pogovarjajo o detajlih. Največji delničar McLarna naj bi bil celo pripravljen prodati svoj celoten delež v ekipi Formule 1 in proizvodnji avtomobilov.

Porsche pa naj bi od leta 2026 naprej sodeloval z Red Bullom in morebiti prevzel tudi njihov motorni oddelek, ki tačas sliši na ime Red Bull Powertrains. – Foto: HB Press

Po virih spletne strani Car Magazine, bosta tako Audi kot Porsche v Formuli 1 postala dobavitelja motorjev. Audi bi potem svoje motorje dobavljal ekipi McLaren (ali sebi, če ga bo prevzel), Porsche pa naj bi po poročanju medijev delal na dogovoru z Red Bullom. Ko se izteče mandat s Hondo, bi lahko Porsche prevzel motorni oddelek ekipe, ki tačas sliši na ime Red Bull Powertrains.

Če pri ekipah McLaren in Red Bull ne bi bili pripravljeni za sodelovanje, ima koncern Volkswagen pripravljen plan B in ta se nahaja pri ekipah v drugi polovici polja Formule 1. Tako bi Audi sodeloval z Williamsom, Porsche pa z AlphaTaurijem ali celo s Haasom – Foto: HB Press

Če omenjeni ekipi ne želita sodelovati z Audijem in Porschejem, imajo v koncernu Volkswagen tudi plan B. In kako se ta glasi? Audi naj bi v tem primeru sodeloval z Williamsom, pri Porscheju pa bi se lahko “lotili” ekipe AlphaTauri (v primeru da sodelovanje odkloni Red Bull, bo težko na svojo stran pridobiti njihovo drugo ekipo) ali pa celo moštva Haas.

Tvoj komentar?

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

MERCEDES želi RED BULLU speljati GASLYA, če bi se HAMILTON upokojil

WILLIAMS po zmagi na SODIŠČU dobil več kot 35 milijonov DOLARJEV