in

DAKAR 2022, 7. etapa: Sebastien LOEB po etapni zmagi znova skupno na 2. MESTU

Francoz je bil med avtomobilisti najhitrejši na sedmi etapi letošnjega Dakarja, s čimer je zaostanek za Al-Attiyahom znižal na tri četrt ure.

Sedma etapa drugih sprememb v skupnem seštevku ni prinesla, kar pomeni, da je zdaj domačin Al-Rajhi skupno na tretjem mestu, za njim pa sta uvrščena Alvarez (Toyota) in Przygonski (Mini Buggy). Današnja etapa je bila speljana po kamnitem terenu med Riadom in krajem Ad-Dawadimi, zadnji del poti pa je potekal tudi po peščenem terenu. Spet je bila glavni izziv za tekmovalce navigacija.

Na začetku etape je kar nekaj časa izgubil Yazeed Al-Rajhi, ki pa je nato našel ritem, dobro pa je šlo tudi Carlosu Sainzu st. v Audiju. Po četrtini merjene poti je bil Španec na prvem mestu, a ga je Loeb po 220 kilometrih prehitel, pred Al-Attiyahom pa je imel Francoz že dobre štiri minute naskoka.

Adrien van Beveren je novi vodilni med motociklisti, pa čeprav je bil na današnji etapi šele deseti.

Nekdanji svetovni prvak v reliju je nato samo še večal prednost pred zasledovalci, tako da je le-ta pred Al-Attiyahom na koncu znašala 5 minut in 26 sekund, Al-Rajhi pa je za Loebom zaostal več kot deset minut. Pri Toyoti so se sicer spopadali s tehničnimi težavami, ki so v največji meri doletele Giniela de Villiersa, pomagal pa mu je moštveni kolega Henk Lategan. De Villers je zaradi okvare izgubil debelo uro in izpadel iz prve deseterice v skupnem seštevku.

Med motociklisti je s sedmo etapo najhitreje opravil Jose Ignacio Cornejo (Honda), pred Kevinom Benavidesom (KTM) in Joanom Barredo (Honda). V skupnem seštevku se je na vrh zavihtel današnji desetouvrščeni, Adrien van Beveren (Yamaha), ki vodi pred Matthiasom Walknerjem (KTM) in Benavidesom. Mariborčan Simon Marčič je sedmo etapo končal na skupnem 59. mestu, v skupnem seštevku je 57., v razredu Original by Motul pa na devetem mestu.

Med kamioni so vse štiri posadke ekipe Kamaz-Master razred zase, za njimi pa sta uvrščena Aleš Loprais s Prago in Janus van Kasteren z Ivecom (na sliki).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VETTEL razmišlja o življenju po FORMULI 1

Pierre GASLY: Vedeli smo, da bo težko za TSUNODO