in

DAKAR 2022, 9. etapa: Trojna zmaga za TOYOTO, Al-Attiyah zadržal PREDNOST pred Loebom

Giniel de Villiers je zmagovalec devete etape vzdržljivostnega relija Dakar, ki je minil v znamenju ekipe Toyota Gazoo Racing. Matthias Walkner prevzel vodstvo med motociklisti.

Giniel De Villiers (Toyota Gazoo Racing) - Foto: Red Bull Content Pool

Po koncu devete etape letošnjega Dakarja so bili najboljše volje pri Toyoti, saj so zabeležili trojno zmago. Najhitrejši na cilju je bil Giniel de Villiers, pred Henkom Lateganom in vodilnim v skupnem seštevku, Nasserjem Al-Attiyahom. S tem je Katarec še nekoliko povečal prednost pred prvim zasledovalcem Sebastienom Loebom, ki zdaj na drugem mestu zaostaja 39 minut.

Današnja etapa je potekala v krogu okoli mesta Wadi Ad-Dawasir in je dosegla najjužnejšo točko letošnjega relija. Dolžina merjenega odseka je znašala 287 kilometrov, potekala pa je po kamnitem terenu med hribi, tako da je bila navigacija spet precej zahtevna. Hitro se je pokazalo, da imajo tokrat najboljše karte v rokah pri Toyoti, saj sta se na kontrolnih točkah na prvem mestu izmenjevala de Villiers in Lategan. Al-Attiyah je bil za njima, tako da je lahko kontroliral tudi vožnjo Sebastiena Loeba.

Matthias Walkner je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Do konca relija so še tri etape.

»Lahko rečem, da smo odpeljali dobro etapo in da nismo imeli težav,« je po koncu etape povedal Loeb: »Dodati je treba, da je bila to etapa, ki ni omogočala večjih časovnih skokov. Še vedno smo daleč za Nasserjem, a se ne predajamo.«

Med motociklisti je bil na 9. etapi najhitrejši Jose Ignacio Cornejo (Honda), s četrtim mestom pa se je na prvo v skupnem seštevku prebil Avstrijec Matthias Walkner (KTM), ki ima zdaj dve minuti prednosti pred Samo Sunderlandom (Gas Gas). Simon Marčič je današnjo etapo končal na 52. mestu, v skupnem seštevku razreda Original by Motul je še vedno na odličnem 8. mestu.

Deveto etapo je med vozniki kamionov dobila posadka pod taktirko Edvarda Nikolajeva. – Foto: Red Bull Content Pool

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

POPOV: Grozljivo, kako STRUPENO vzdušje je vladalo med NAVIJAČI v sezoni 2021

EDINSTVENA sezona Formule 1 2018