in

DAKAR 2022, 10. etapa: PETERHANSEL poskrbel za tretjo AUDIJEVO zmago

Giniel de Villiers je zmagovalec devete etape vzdržljivostnega relija Dakar, ki je minil v znamenju ekipe Toyota Gazoo Racing. Matthias Walkner prevzel vodstvo med motociklisti.

Deseta etapa relija Dakar 2022 v Savdski Arabiji je zagotovila tretjo dnevno zmago za hibridni dirkalnik Audi RS Q e-tron. Hkrati s tem je bila to za Peterhansela prva letošnja etapna zmaga. V skupnem seštevku je Nasser Al-Attiyah (Toyota) ubranil 32 minut in 40 sekund prednosti pred Sebastienom Loebom (BRX).

Na programu je bilo skupno 759 kilometrov od Wadi Ad-Dawasirja do Bishe. Čas so merili na dolžini 375 kilometrov. Al-Attiyah je post festum prejel petminutno kazen za prekršek v osmi etapi. Po menjavi gum sta se s sovoznikom Matthieujem Baumelom namreč slabi dve minuti vozila brez pripetih varnostnih pasov in vratne zaščite.

Pri Audiju računajo, da bodo prihodnje leto že resni kandidati za skupno zmago.

Znimiv je bil predvsem dvoboj vodilnih, Al-Attiyaha in Loeba, ki sta na koncu osvojila peto oziroma sedmo mesto, razlika med njima pa se le malo zmanjšala, tako da zdaj znaša slabih 33 minut.

Med motociklisti je bil na 10. etapi najhitrejši Toby Price (KTM), s četrtim mestom pa se je na prvo v skupnem seštevku ponovno povzpel Adrien van Beveren (Yamaha), ki ima zdaj šest minut prednosti pred Samom Sunderlandom (Gas Gas). Simon Marčič je današnjo etapo končal na 59. mestu, v skupnem seštevku razreda Original by Motul je padel na 9. mesto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

James KEY: Fleksibilnost KRILC bo v novi sezoni zelo NATANČNO določena

Wolff praznuje ABRAHAMA: Bo letos lahko prinesel MERCEDESU novi naslov?