in

Dirkališče v BARCELONI pred prenovo, ki naj bi bila končana do TESTIRANJ

Ko bo cirkus Formule 1 prispel v Španijo na prva predsezonska testiranja, bo steza Circuit de Barcelona-Catalunya videti precej drugačna. Kajti dirkališče je trenutno v veliki prenovi.

Foto: HB Press

Čeprav niso vsi navijači zadovoljni s stezo, pa je dirkališče Circuit de Barcelona-Catalunya veteran Formule 1, ko gre za dirkalne steze. Dirkalniki kraljevega razreda motošporta po tej stezi vozijo neprekinjeno že od leta 1991 brez odpovedi ene same dirke.

Tudi v času pandemije koronavirusa je steza gostila Formulo 1 in bo tudi letos gostitelj prvega dela predsezonskih testiranj. Preden se bo to zgodilo, pa želijo prireditelji končati obnovitvena dela. Trenutno se prenavlja celoten paddock, tako da bodo imele ekipe na voljo sodobno infrastrukturo. Prav tako je prenove deležna tudi steza, kot na primer predel zavoja številka 4. Na družabnem omrežju twitter je kar nekaj fotografij, ki prikazujejo obsežna dela prenove in kjer je tudi razvidno, da se gradi nova tribuna za gledalce.

Dirkališče v Barceloni v predelu paddocka in na nekaterih delih steze tačas kaže sliko velikega gradbišča.

Prenova dirkališča pred vrati katalonske prestolnice ni presenečenje. To je zato, ker so prireditelji podaljšali pogodbo z Liberty Media za izvedbo dirke Formule 1 do novembra leta 2026. V zameno so se prireditelji steze dogovorili s šefom Formule 1 Stefanom Domenicalijem, da bodo objekti deležni prenove. Poleg tega postopek prenove teče v boju s časom, kajti karavana Formule 1 se bo z novimi dirkalniki pojavila na prvih testiranjih pred sezono 2022, ki bodo potekala od 23. do 25. februarja. In do tega datuma bo treba izvesti popolno prenovo, da se bodo lahko ekipe optimalno pripravile na novo obdobje Formule 1.

          

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Mick SCHUMACHER: Veselim se SEZONE 2022, ker bo avto končno PRILAGOJEN mojim ŽELJAM

Marcin BUDKOWSKI zapustil ALPINE – ali prihaja Otmar SZAFNAUER?