in ,

Marcin BUDKOWSKI zapustil ALPINE – ali prihaja Otmar SZAFNAUER?

Marcin Budkowski je zapustil ekipo Alpine. Francozi so njegov odhod tudi uradno potrdili. Budkowski je skupaj z Laurentom Rossijem in Davidejem Briviom tvoril vodstvo francoskega moštva.

Foto: HB Press

Naloge odhajajočega Budkowskega bo začasno prevzel Rossi, kar bo ekipi omogočilo, da se naprej osredotoči na priprave za pomembno sezono 2022, ko nastopijo nova pravila.

Otmar Szafnauer pa je pred kratkim zapustil ekipo Aston Martin in Američana romunskih korenin kuharji govoric že nekaj časa povezujejo prav z ekipo Alpine. In z uradno potrditvijo odhoda Budkowskega, lahko mnogi že seštejejo ena plus ena, kajti pot nekdanjemu šefu Aston Martina je sedaj na široko odprta. V uradnem sporočilu za javnost ekipe, je Budkowski povedal, da je užival v času pri Alpine.

Resnično sem užival, da se bil del vodstvene ekipe Renault, ki se je preimenovala v Alpine F1 Team. Lahko sem delal s tako nadarjeno in predano skupino ljudi. Z veseljem bom spremljal napredek ekipe v prihodnjih sezonah,” tako Budkowski.

Laurent Rossi se je Budkowskemu zahvalil za štiri leta zvestobe, ekipa pa se sedaj osredotča na novi dirkalnik sezone 2022 in morda na prihod Otmarja Szafnauerja.

Na njegov odhod se je odzval tudi Rossi. “Rad bi se zahvalil Marcinu za njegovo zavzetost in prispevek k rezultatom ekipe v zadnjih štirih letih. Ekipa je v celoti osredotočena na pripravo dirkalnika za prvo dirko v Bahrajnu in na to, da naredi korak naprej v zmogljivosti.

 

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Dirkališče v BARCELONI pred prenovo, ki naj bi bila končana do TESTIRANJ

MERCEDES je od FIA-e po koncu SEZONE zahteval KORENITE spremembe