in ,

MIKE KRACK je novi šef ekipe ASTON MARTIN

Ekipa Aston Martin Cognizant F1 z veseljem sporoča, da je bil Mike Crack imenovan za novega šefa moštva in bo nasledil Otmarja Szafnauerja, ki je Aston Martin že zapustil.

Preden se je pridružil britanskemu moštvu, je Mike Krack vodil pri BMW-ju globalno motošportno operacijo, saj je že od leta 2014 delal pri bavarskem proizvajalcu iz Münchna. V tej vlogi je bil zadolžen za BMW programe Formule E, GT in IMSA, pa tudi za načrtovano širitev v LMDh formulo za IMSA &WEC, vključno z Le Mansom. Pred tem pa je delal pri Porscheju, še prej pa pri Sauberju in nato BMW-Sauberju.

Novi šef ekipe Aston Martin Mike Krack pravi: “V veselje in čast mi je, da sem bil imenovan na mesto šefa ekipe Aston Martin in zelo sem hvaležen Lawrencu Strollu in Martinu Whitmarshu, da sta mi dala to fantastično priložnost. Aston Martin je ena največjih avtomobilskih blagovnih znamk na svetu in izziv, ki ga sprejemam z energijo, je izziv, da sem bil pozvan, naj igram vodilno vlogo pri zagotavljanju uspeha v Formuli 1, ki si ga tako imenitno ime zasluži.

Lawrence Stroll je povedal: “Vsak teden zaposlujemo briljantne nove ljudi. Gradnja naše tovarne poteka zelo dobro. Imamo fantastičen seznam vrhunskih sponzorjev. Začenjamo z drugim letom našega petletnega načrta, katerega cilj je osvojitev naslova prvaka. Vse sestavine, ki jih potrebujemo, so združene. Mike bo imel osrednjo vodilno vlogo, poročal bo Martinu Whitmarshu in vodil naše tehnične in operativne funkcije, daš skupni cilj pa je izpolniti te visoke ambicije. Smo na dobri poti.

Lawrence Stroll je v Mike Kracku našel zamenjavo za Otmarja Szafnauerja na mestu šefa ekipe Aston Martin in verjame, da bo pripomogel k napredku ekipe – Foto: HB Press

Martin Whitmarsh pa je dodal: “Mike je po tem, ko je delal na zelo visokih položajih v motošportu pri Porscheju in BMW-ju, podprt z inženirsko izobrazbo v Formuli 1 pri Sauberju, z mešanico izkušenj in strokovnega znanja, zaradi česar je za nas idealna izbira. Dobro sodeluje z dirkači, saj je v zadnjih letih dal prednost temu vidiku pri BMW-ju, dobro pa se razume tudi z inženirji, saj govori njihov jezik.

Martin Whitmarsh pa izpostavi kvalitete novega šefa ekipe, ki segajo tudi v inženirske vode.

Mimogrede: Mike Krack je v letih 2006 in 2007, ko je bil pri Sauberju inženir, sodeloval tudi s Sebastianom Vettlom, ki je bil takrat moštveni testni dirkač.                                                                           

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Zak BROWN: Tudi letos lahko pričakujete EDINSTVENE zunanje podobe našega DIRKALNIKA

FIA začela s temeljito preiskavo FINALA sezone 2021 v Abu Dabiju