in ,

Sebastian VETTEL o Greti THUNBERG: Je IZJEMNA, navdihujoča oseba!

Nemški voznik ekipe Aston Martin verjame, da sta z okoljsko aktivistko Greto Thunberg na podobni valovni dolžini. Heppenheimčan je izrazil tudi željo, da se srečata.

Foto: Aston Martin F1

Znano dejstvo je, da je Sebastian Vettel aktiven tudi na področju varovanja okolja, hkrati pa Nemec vedno znova opozarja tudi na grozeče posledice podnebnih sprememb. Že pred časom je izjavil, da je oboževalec okoljevarstvenice Grete Thunberg, svoje izjave pa je marsikdaj potrdil tudi z dejanji, recimo takrat, ko je pospravljal smeti za navijači.

V intervjuju za Süddeutsche Zeitung je Nemec zdaj razkril, da bi rad osebno spoznal Thunbergovo in se z njo pogovoril tudi o Formuli 1. “Verjamem, da imava podobne poglede, ko gre za prihodnost Formule 1. Mislim, da bi bilo super, če bi se sestala,” je povedal štiriintridesetletnik.

Sebastian Vettel je navdušen nad mlado okoljsko aktivistko Greto Thunberg. Pravi, da imata podoben pogled na svet in na prihodnost planeta.

“Spodbudno je, da se tako odločno bori za našo prihodnost. Pravi zgled, ki bi mu moral slediti ves svet, predvsem pa bi ji morali politiki nameniti več pozornosti. Vsekakor je ena od mojih vzornic, kar se tiče pogleda na prihodnost planeta,” dodaja Vettel.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

MERCEDES je od FIA-e po koncu SEZONE zahteval KORENITE spremembe

30 dirkalnikov kot priložnost za FORMULO 1: “Naj se preizkusijo lokalni dirkači”