in

Odziv Daniila KVJATA: POLITIKA bi morala ostati izven ŠPORTA

Včeraj je zasedal Svet FIA-e (WMSC) glede situacije v Ukrajini. Olimpijski komite je zahteval, da se iz športnih mednarodnih prireditev izključijo ruski in beloruski športniki. Daniil Kvjat se je odzval s svojim

Foto: HB Press

Odkar se je pretekli četrtek pričela invazija Rusije na Ukrajino, ki dobiva vse bolj grozljive razsežnosti, so športne zveze sprejele določene ukrepe. FIFA in UEFA sta že suspendirali ruske ekipe iz tekmovanj, včeraj pa je zasedal tudi WMSC, ki naj bi skupaj s FIA-o odločil o dirkačih in ekipah iz Rusije in Belorusije.

Še preden je WMSC sprejel odločitev, se je na to temo odzval tudi Daniil Kvjat, nekdanji dirkač Formule 1. Rus pravi, da upa na mirno?! rešitev razmer v Ukrajini in da ne želi več vojn ali vojaških operacij na svetu. Ali je tukaj v svojo izjavo vključil tudi agresijo svoje domovine nad Ukrajino ali pa je govoril za prihodnje, ve samo on.  Invazija njegove domovine v Ukrajini lahko Kvjatu povzroči tudi osebne težave na športnem področju. Lansko zimo je namreč podpisal pogodbo z ekipo G-Drive Racing v prvenstvu WEC. Vendar pa lahko vodstvo te serije odloči, da bosta Kvjat in ekipa G-Drive izključena iz mednarodnih tekmovanj.

Odziv Kvjata na trenutne razmere in možnost izključitve ruskih dirkačev in ekip iz svetovnih prireditev.

Kvjat je zaradi tega na družabnih omrežjih poleg ostalega zapisal: “Želel bi poudariti in nagovoriti vse športne zveze po vsem svetu, vključno z MOK, da bi moral šport ostati zunaj politike in da je prepoved sodelovanja ruskim športnikom in ekipam na svetovnih tekmovanjih nepoštena rešitev.Kvjat še doda, da je ta odločitev v nasprotju z idejo športa, ki naj bi dejansko združeval ljudi.

Daniil bi moral tudi vedeti, da je vojna v nasprotju z mirom. Kot je povedal, želi mirno rešitev, toda v tej agresiji njegove države nad Ukrajino sta le dve rešitvi. Ali se Ukrajina v celoti preda ali pa se Rusija v celoti umakne. Morda bi bilo dobro vedeti, za katero rešitev se zavzema sam Kvjat. Zanimivo – hkrati pa tudi razumljivo – je, da pa noben ruski športnik še ni obsodil dejanja svojega predsednika, ki je v veliki meri kriv, da ne more nastopati na svetovnih športnih prireditvah.

Toda vsaj v neki meri je lahko Kvjat zadovoljen, saj je WMSC odločil, da bodo lahko ruski in beloruski dirkači nastopali na svetovnih prireditvah, vendar pa je bod svojo, temveč nevtralno zastavo. Tako bo lahko Nikitina Mazepin nastopal za Haas, vendar njihov dirkalnik ne bo smel nositi barvne podobe ruske zastave.  

1 komentar

Komentiraj
  1. The hypocrisy driven by 10% world population only because they own 80% of media is horendes, this disaster was well planned knowing Russa won’t have other option then to respond to so called “west democracy” as it is nothing but war machine for looting resources wherever they are, and vhall world knows where they are

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

WMSC odločil: MAZEPIN lahko dirka za ekipo HAAS, a pod nevtralno zastavo

Pregled ukrepov WMSC-ja v pogledu situacije v UKRAJINI – Javnost OGORČENA