in ,

Nova MAZDA CX-60 je NAJMOČNEJŠA predstavnica te japonske znamke

Pri Mazdi so predstavili še enega križanca, tokrat model z oznako CX-60, ki sloni na novi platformi in bo na voljo tudi s šestvaljnikom in kot priključni hibrid.

Novi model je za odtenek večji od sestrske Mazde CX-50, ki se prodaja na severnoameriškem tržišču, je pa CX-60 prvi predstavnik, ki so ga postavili na novo platformo z imenom Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture. V dolžino sicer meri 4,75, v širino 1,89 in v višino 1,68 metra ter ima 2,87 metra medosne razdalje.

Zunanjost sledi Mazdini hišni oblikovalski filozofiji Kodo – Soul of Motion, kar pomeni precej športne poteze in agresivne linije zadka. Zanimiva oblikovna rešitev je vertikalna zasnova notranjosti žarometov, ki se nadaljujejo v horizontalno postavljene dnevne LED-luči. Kupcem bo sicer na voljo osem barv zunanjosti in kompleti koles s platišči dimenzij 18 ali 20 palcev.

V notranjosti velja omeniti TFT-LCD zaslon armaturne plošče in 12,3-palčni ekran infozabavnega sistema, za informiranje voznika pa skrbi tudi velik head-up zaslon pred njim. Velik poudarek so pri Mazdi namenili tudi personalizaciji nastavitev, dolga medosna razdalja pa pomeni tudi veliko prostora za kolena potnikov. Prtljažni prostor sicer meri 570 litrov.

Na evropskih tržiščih bo Mazda CX-60 na voljo s tremi pogonskimi sklopi, in sicer kot priključni hibrid z 2,5-litrskim Skyactiv-G štirivaljnikom, ki zmore 141 kW (190 KM) ter elektromotorjem moči 100 kW. Sistemska moč tako znaša 241 kW (325 KM), s čimer je to najmočnejši Mazdin serijski model v zgodovini znamke.

Druga možnost je trilitrski vrstni šestvaljnik e-Skyactiv X s pomočjo blagega hibridnega sistema, dizelsko gnano različico pa bo poganjal 3,3-litrski e-Skyactiv D motor, ki prav tako sodeluje z 48-voltnim električnim sistemom. Začetek prodaje novega modela v Evropi je napovedana za prihodnji mesec.

Galerija: Mazda CX-60

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

URALKALI bo zahteval VRNITEV vplačanih sponzorskih sredstev ekipi HAAS

Uradno: KEVIN MAGNUSSEN se vrača v Formulo 1 in v ekipo HAAS!