in

Sporočilo SEIDLA za HAMILTONA in VETTLA: “Potem ne bosta dirkala”

Andreas Seidl je zelo zadovoljen z novima direktorjema dirk. Čeprav je bil šef ekipe McLaren zadovoljen tudi z Michaelom Masijem, je sedaj zadovoljen z delom, ki ga opravljata Niels Wittich in Eduardo Freitas, čeprav gre to na račun nekaterih zvezdnikov Formule 1.

Za Andreasa Seidla so pravila v pogledu nakita in spodnjega perila dirkačev povsem jasna in se jih treba držati - Foto: HB Press

Potem ko se je lanska sezona Formule 1 končala s polemikami v Abu Dabiju, je FIA z mesta direktorja dirk odstavila Michaela Masija. Pod vodstvom Witticha in Freitasa bi morala sedaj obstajati jasnost in doslednost varuhov pravil iz FIA-e. Ključna naloga direktorjev dirk je bila ta, da se bolj jasno osredotočita na pravila in jih tudi uveljavita.

Dejstvo, da FIA sedaj vztraja pri prepovedi piercingov in nakita v kokpitu dirkalnika in po drugi strani obveznega nošenja perila, odpornega proti ognju, je vse skupaj naletelo na veliki odpor. Vendar pa to ne velja za Andreasa Seidla. V pogovoru za kolege iz Motorsport-Total.com, je šef ekipe McLaren navedel, da gre za pravila, ki obstajajo že leta, v drugih dirkalnih serijah pa se o tem sploh ne razpravlja. Vsi se držijo teh pravil.

Šef ekipe McLaren ima za Lewisa Hamiltona in Sebastiana Vettla jasno sporočilo: “Če ne bosta upoštevala pravil, ne bosta dirkala.” – Foto: HB Press

Lewis Hamilton in Sebastian Vettel sta govorila proti pravilom in njihovemu uveljavljanju. Po mnenju Seidla, bi moralo biti sporočilo za ta dva dirkača in morebitne podpornike povsem jasno: “Če nočeš sneti nakita ali obleči perila, odpornega proti ognju, potem ne smeš dirkati. Tako preprosto je lahko to,” zaključi Nemec.             

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mick SCHUMACHER s podporo: “To je tisto, kar želi videti Binotto”

MotoGP LE MANS: BASTIANINI na vrhu, dvojna ZMAGA za DUCATI